Mainos

Ylen uutisille uusi päätoimittaja

Atte Jääskeläinen on toiminut mm. STT:n toimitusjohtajana ja Helsingin sanomien politiikan toimituksen esimiehenä.

STT:n toimitusjohtaja, päätoimittaja Atte Jääskeläinen, 40, siirtyy Yleisradion uutistoiminnan vastaavaksi päätoimittajaksi tammikuun alusta alkaen.

Jääskeläisen vastuulle tulevat sekä television että radion uutistoimitukset. Hänellä on myös kokonaisvastuu Ylen uutistoiminnasta.

STT:n johtoon Jääskeläinen tuli reilut kaksi vuotta sitten. Aikaisemmin hän on toiminut muun muassa Helsingin Sanomien taloustoimituksen ja politiikan toimituksen esimiehenä. Jääskeläinen on koulutukseltaan varatuomari.

Yleisradion pääluottamusmiehen Anki Grönbergin mielestä on yllättävää, että Ylen uutisiin otetaan päätoimittaja talon ulkopuolelta.

- Vähän erikoinen systeemi tietysti on, että ensin STT-sopimus irtisanotaan ja sitten otetaan sieltä päätoimittaja, Grönberg sanoo.

STT puolestaan toivoo, että tietotoimistoon valittaisiin pian uusi päätoimittaja, joka sitoutuisi työhönsä mahdollisimman pitkäksi aikaa.

Muita nimityksiä

YLE Urheilun päälliköksi siirtyy ensi vuoden alusta YLE Radion uutis- ja ajankohtaisohjelmien ohjelmajohtaja Kari Mänty.

Radiokanavien puolella YLE Radio Suomen kanavapäälliköksi on nimitetty syyskuun alusta alkaen Radion uutistoimituksen ohjelmapäällikkö Marja Keskitalo.

Uuden valtakunnallisen puheradiokanavan, YLE Radio Peilin kanavapäälliköksi on nimitetty niinikään syyskuun alusta alkaen Heikki Vuohelainen, joka on tällä hetkellä YLE Radio Suomen ohjelmistopäällikkö.

YLE Radio 1:n kanavapäälliköksi siirtyy puolestaan ensi vuoden alusta kanavan nykyinen ohjelmajohtaja Antti Pajamo.

YLE24:n johtaja Seppo Härkönen perustelee YLE.n uutta organisoitumistapaa ja tehtyjä nimityksiä yhtiön uudella sisältö- ja asianakaslähtöisellä toimintatavalla. YLE on ilmoittanut aiemmin, että YLEn uutis- ja urheiluohjelmien tuottamiseen perustetaan monimedialliset toiminnot YLE Uutistoiminta ja YLE Urheilu, jotka tuottavat ensi vuoden alusta sisältöjä radion ja television kanaville sekä internet- ja mobiilipalveluille. YLE24 uutiskanava lopetetaan ja nimi vapautuu uuden ohjelmistoalueen nimeksi.

- Uskon, että nyt tehdyt henkilövalinnat, jotka edustavat koeteltua osaamista ja uutta voimaa, edesauttavat asetettujen tavoitteiden saavuttamista, sanoo Härkönen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.