Mainos

Ylen tv-lähetykset poikki ulosmarssin vuoksi

Yleisradion TV1:n ja TV2:n ohjelmat jäävät tältä illalta näkemättä, sillä työntekijöitten ulosmarssi on keskeyttänyt lähetykset iltapäivällä. Työntekijät marssivat ulos työpaikoiltaan vastalauseena Ylessä meneillään oleville yt-neuvotteluille. Töitä on määrä jatkaa puoliltaöin.

Ylessä aloitettiin joulukuussa yt-neuvottelut mahdollisesta henkilöstön vähentämisestä. Yhtiö perustelee vähentämistarpeita työskentelytapojen olennaisilla muutoksilla, kun siirrytään digitaalisiin lähetyksiin. Suunnitelmien valossa moni työntekijä joutuisi hakemaan uudelleen omaa työtään.

Raino Hurme

Radio- ja televisiotoimittajien liiton puheenjohtaja Raino Hurmeen mukaan henkilöstö on rakennemuutosten puolella, mutta ei hyväksy muutosten toteuttamista irtisanomisten kautta. Työntekijöiden mukaan kunnollista neuvotteluyhteyttä työnantajapuoleen ei ole saavutettu ja epämääräisyys rassaa. -Meillä on visio 2003 eli koko yleisradiotoiminta muutetaan ja nykyaikaistetaan. Meidän vaatimus on, että tämän rakennemuutosprosessin aikana ketään ei irtisanottaisi, vaan uudelleenkouluttettaisiin ja sijoitettaisiin. Yhtiön johdon vastaus oli "ei", kertoo Hurme.

Yleisradion hallintojohtaja Jussi Tunturi ei ymmärrä työntekijöiden ulosmarssia. Tunturin mukaan Yleisradio ei voi sitoutua siihen, että irtisanomisilta vältyttäisiin tyystin, sillä hänen mukaansa kyseessä on suurin muutos sitten tv:n käyttöönoton. Käytännössä Yle on lopettanut yt-neuvottelut hallinto- ja talouspuolella - ilman nykyistä työtään jää 20 henkilöä. Kevään aikana yhtiö aloittaa vastaavanlaiset neuvottelut ohjelmatoiminnan osalta.

Ylen työntekijät marssivat ulos Isosta Pajasta iltapäivällä

Ulosmarssi ei koske radiotoimialaa, tv-uutisia eikä ruotsinkielisiä lähetyksiä. Tv-uutisia ei kuitenkaan ruudussa nähdä, sillä tekninen henkilöstö osallistuu työnseisaukseen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.