Mainos

Ylen toimitusjohtajakisalle vuoden lykkäys?

Keskusta ja SDP aikovat esittää toimitusjohtajavalinnan lykkäämistä vuodella. Tiettävästi suunnitelma ei kelpaa kokoomukselle. Kisasta luopunut kansanedustaja Jouni Backman katsoo tulleensa harhaanjohdetuksi.

Yleisradion johtajanimitykselle aiotaan esittää lykkäystä. Keskusta ja SDP ajavat nyt Yleisradion toimitusjohtajavalinnan lykkäämistä vuodella. Puolueet haluaisivat, että nykyinen toimitusjohtaja Arne Wessberg jatkaisi vielä ensi vuoden Ylen johdossa.

Alunperin oli sovittu, että Wessberg jättää Ylessä toimitusjohtajan tehtävät vuodenvaihteessa, mutta jatkaa yhtiössä projektitehtävissä ensi vuoden kunnes jää eläkkeelle.

STT:n mukaan kokoomuslaiset aikovat vastustaa perjantaina hallintoneuvoston kokouksessa ehdotusta Wessbergin jatkoajasta, jos keskusta ja SDP sellaisen tekevät.

Tilanne mutkistui, kun hallituskumppani keskustan rivit eivät seisoneet yksimielisesti SDP:n Jouni Backmanin valinnan takana. Närää aiheutti mm. se, että alun perin johtajaehdokkaan etsijänä toimineesta Backmanista tehtiinkin loppusuoralla pääehdokas tehtävään.

Backman: Minua johdettiin harhaan

Backman ilmoitti eilen vetäytyvänsä toimitusjohtajakisasta. Samalla hän eroaa myös Yleisradion hallintoneuvostosta. Backman kertoo antaneensa luvan ehdokkuutensa "tunnusteluun" vain sillä ehdolla, että kolmen suurimman puolueen on oltava ratkaisun takana.

Hän sanoo saaneensa vakuutuksen tuesta. Loppujen lopuksi osa hallituskumppani keskustan edustajista asettui kuitenkin häntä vastaan. Backman katsoo tulleensa harhaanjohdetuksi.

- Jos isojen ryhmien edustajat jotain lupaavat, siihen pitää voida luottaa, Backman toteaa.

"Muut ehdokkaat eivät kelvanneet"

Aloite toimitusjohtajaehdokkuudelle tuli Backmanin mukaan hallintoneuvoston puheenjohtajalta, keskustalaiselta Markku Laukkaselta ja kokoomuksen ryhmän vetäjältä Jyri Häkämieheltä.

Backman kiistää jyrkästi, että valintaprosessi olisi ollut ennalta sovittu. Hän sanoo esittäneensä itsekin useita eri henkilöitä sekä omalle että muille ryhmille, mutta yhteisymmärrykseen ei päästy.

- Valintaprosessi on tehty luottamuksellisesti. Haussa mukana olleet muut henkilöt eivät ole halunneet julkisuutta ja olen tehnyt vaitiolositoumuksen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.