Mainos

Ylen ruotsinkieliset uutiset säilyvät ennallaan

Suomen- ja ruotsinkielisten uutistoimitusten yhdistämisellä pyritään säästämään 1,3 miljoonaa euroa kahden vuoden aikana. Irtisanomisia ei ole kuitenkaan tulossa.

Yleisradio luopuu ajatuksesta yhdistää suomen- ja ruotsinkieliset uutistoimituksensa. Ylen hallitus päätti tänään säästöesityksestä, jonka mukaan uutistoimitusten yhteistyötä tiivistettäisiin, mutta ruotsinkielinen uutistoiminta jäisi osaksi ruotsinkielistä toimitusta. Aiemmin hallitus esitti, että ruotsinkieliset uutiset siirrettäisiin suomenkielisten uutisten alaisuuteen.

- Tarkasteltuamme asiaa lähemmin katsoimme, että samanlaiset säästöt saadaan aikaan tiiviimmällä yhteistyöllä. Ylen ruotsinkielisellä toimituksella pysyy tulevaisuudessakin julkaisuvastuu, hallituksen puheenjohtaja Hannu Olkinuora sanoo.

Yhteistyön tiivistämisellä tähdätään noin 1,3 miljoonan euron säästöihin kahdessa vuodessa. Säästötoimet vaikuttavat todennäköisesti myös henkilökuntaan, mutta hallituksen mukaan irtisanomisia ei tarvita. Tarkempia tietoja yhteistyösuunnitelmista Olkinuora ei kerro.

- Ei ole hallituksen asia ratkaista, kuinka studioajat jaetaan.

Olkinuora kuitenkin sanoo, että uutistoimistot saattavat alkaa käyttää yhteisiä ulkomaan kirjeenvaihtajia. Paikallistoimitukset säilyvät.

- Paikallistoimitukset ovat tärkeä osa Ylen uutistoimintaa sekä suomeksi että ruotsiksi.

Ylen hallintoneuvosto käsittelee hallituksen esitystä ensi viikon tiistaina.

Uutistoimitusten yhteistyön tiivistäminen on osa Ylen säästöpakettia. Pari viikkoa sitten hallintoneuvosto päätti, että Yle lakkauttaa säästösyistä tv-kanavansa Yle Extran. Ruotsinkielinen nuorisoradiokanava Radio Extrem ja Radio Peili sen sijaan säästettiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.