Mainos

Ylen presidenttikysely: Ahtisaari edelleen suosituin

Presidentti Martti Ahtisaari on edelleen suosituin ehdokas seuraavaksi presidentiksi, ilmenee Yleisradion tv-uutisten tuoreesta kyselytutkimuksesta. Kakkossijaa pitää Elisabeth Rehn (r.) ja kolmanneksi on noussut eduskunnan puhemies Riitta Uosukainen (kok.).

Varsinaista presidentinvaalia koskeneessa kyselyssä Ahtisaarta äänestäisi ensimmäisellä kierroksella 28 prosenttia eli suurin piirtein saman verran kuin vuoden 1994 vaaleissa. Elisabeth Rehn sai 21 prosentin ja Riitta Uosukainen 18 prosentin kannatuksen.

Neljäntenä oli keskustan Esko Aho 16 prosentilla äänistä. Vasemmistoliiton Kalevi Kivistö saisi 6 ja ja Suomen Pankin pääjohtaja Sirkka Hämäläinen 4 prosenttia.

Toisella, ratkaisevalla kierroksella Ahtisaari saisi äänistä 50,5 prosenttia ja Rehn 49,5. Vuoden 1994 presidentivaaleissa sama pari oli loppukilpailussa. Tuolloin luvut olivat Ahtisaaren hyväksi 54-46.

Jos toiselle kierrokselle selviäisi Rehnin asemesta Uosukainen, Ahtisaaren voitto olisi jonkin verran selvempi. Esko Ahon hän peittoaisi lähes 10 prosenttiyksiköllä.

Jos sen sijaan ratkaisevalle kierrokselle pääsisivät kaksi vahvaa naisehdokasta Rehn ja Uosukainen, olisi Uosukainen suositumpi luvuin 52,2-47,8.

Ylen tv-uutisille selvityksen teki Taloustutkimus. Varsinaista presidentinvaalia koskeva kysely tehtiin 14.10.-14.11. Haastateltuja oli noin kaksi tuhatta. Virhemahdollisuus on pari prosenttiyksikköä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.