Mainos

Ylen luottamusmies: Paljon viestejä pettyneiltä työntekijöiltä

– Ihmiset ovat kokeneet, ettei työnantaja kuullut heidän toiveitaan, kertoo Ylen uutis- ja ajankohtaistoimituksen luottamusmies Jyrki Saarikoski organisaatiomuutoksesta. – Viime viikko oli hyvin paineinen. Sain paljon viestejä tyytymättömiltä ihmisiltä.

Ylen mullistukset saivat uutisankkuri Arto Nurmen kasvot, kun hän kertoi  Ilta-Sanomille työnkuvansa rajusta muutoksesta. Kokeneelle tv-ankkurille tarjottiin työtä radion puolelta loppusuoralla olevan organisaatiouudistuksen jälkeen.  Nurmen mukaan hänelle ei tarjottu muita vaihtoehtoja. 

Saman on kokenut moni muukin yleläinen. 

– Kysyttiin kolmea toivetta, joista mikään ei toteutunut, kertoo nimettömänä pysyttelevä työntekijä. – Ihmisiä on laitettu töihin ihan minne sattuu. 

Yleläiset joutuivat organisaatiouudistuksen takia hakemaan omia työpaikkojaan. Työntekijälle annettiin mahdollisuus listata kolme toivetta mahdolliseksi uudeelleensijoittumispaikaksi. 

Uutis- ja ajankohtaistoimituksen luottamusmies Jyrki Saarikoski kertoo, että valintamenettelyn loppusuoralla tuli ongelmia, kun valintoja saatettiin tehdä puutteellisin tiedoin. Myös työnantajapuoli on myöntänyt ongelmat. 

– Sijoittumismenettelyn loppuvaihe toteutetiin liian nopeasti, Saarikoski sanoo. – Ymmärrän, ettei valinnanvaraa ole loputtomasti ja työnantajalla on oikeus tehdä valintoja, mutta keskustelua olisi kaivattu.  

Uutisankkureissa muutoksia

Muutokset astuvat voimaan Ylen uutis- ja ajankohtaistoimituksessa ensi vuoden alusta. Viime kuussa päättyneiden yt-neuvottelujen jälkeen viisi työpaikkaa vähenee ja useimpien työntekijöiden toimenkuvat tulevat muuttumaan. 

Luottamusmies ei kuitenkaan halua yksilöidä muutoksia nimiksi tai kasvoiksi. 

– Meille ei ole vielä toimitettu tarkkaa tietoa siitä, mitä työtä ihmiset tulevat tekemään. Tällä viikolla jonkinlainen kokonaiskatsaus on kuitenkin tulossa.

MTV Uutisten saamien tietojen mukaan Ylen illan tv-uutisten juontajiksi jäävät Jussi-Pekka Rantanen, Piia Pasanen ja Matti Rönkä. Tuulia Thynell siirtyy YleX:n radiotoimittajaksi ja Marjo Reinin ja Marjukka Havumäen ruutuaika vähenee jatkossa. Aamutv:ssä jatkavat uutisjuontajina Tommy Fränti ja Heta-Leena Sierilä

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.