Mainos

Ylen Kivinen: Säästettävää jää muualta 2-3 miljoonaa euroa

Yleisradion toimitusjohtaja Lauri Kivinen sanoo, että yt-neuvottelujen perusteella tehdyt henkilöstövähennykset täyttävät vain osan yhtiön ensi vuoden menojen leikkaustarpeesta.  

Muista kuin henkilövaikutteisista menoista jää nyt leikattavaksi vielä ehkä kaksi-kolme miljoonaa euroa.  

Kivinen sanoo, että on spekulointia, kuinka paljon Yle-veron korotus olisi kattanut ensi vuoden noin 10 miljoonan euron aukosta.

– Veronkorotuksen pois jäämisen lisäksi meihin vaikuttaa vähintään yhtä paljon tekniikan muuttuminen, Kivinen sanoo.  

Yleisölle leikkaukset näkyvät muun muassa muutamien ohjelmien, kuten tv:n Tartu Mikkiin -ohjelman ja joidenkin luonto-ohjelmien lopettamisena. 

– Kanavamäärään ei ole tarkoitus kajota tässä yhteydessä, mutta julkaisemisen rytmiin ja nimenomaan verkkojulkaisemisen kehittämiseen paljonkin, Kivinen kertoo. 

Kivisen mukaan Yle Areenassa eli netin kautta on tarjolla jatkossa enemmän sisältöä kuin tv-kanaville mahtuu. Hän arvioi, että viiden vuoden päästä netti palvelee päivätasolla yhtä suurta yleisöä kuin perinteiset tv-kanavat. Nyt netti tavoittaa päivittäin miljoona suomalaista ja tv-kanavat kolme miljoonaa.

– Voi olla, että sieltä katsotaan lyhyempiä pätkiä ja vähemmän minuutteja, mutta joka tapauksessa tavoittavuus on sama, Kivinen toteaa.  

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja