Mainos

Ylen johtajavalinnan aikataulusta äänestetään huomenna

Ylen hallintoneuvosto äänestää johtajavalinnan aikataulusta huomenna.

Yleisradion hallintoneuvosto äänestää huomenna siitä, milloin yhtiölle valitaan uusi toimitusjohtaja. Kokoomus pitää kiinni tämän vuoden lopusta.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä ei kannata jatkoaikaa Yleisradion toimitusjohtajalle Arne Wessbergille, ryhmän puheenjohtaja Ben Zyskowicz kertoi iltapäivällä ryhmän kokouksen jälkeen.

- Ei ole mitään syytä lykätä prosessia esimerkiksi vuodella, vaan jatkaa pitkään vireillä ollutta hakuprosessia, jossa on paljon nimiä käyty läpi. Pyrimme siihen, että Yleisradion hallintoneuvosto voisi mahdollisimman pian valita uuden toimitusjohtajan ja että hän voisi aloittaa vuodenvaihteessa.

Zyskowiczin mukaan kokoomuksen edustajat Ylen hallintoneuvostossa äänestävät vastaan, jos huomisen kokouksessa tehdään ehdotus jatkoajasta Wessbergille. SDP ja keskusta tarjosivat Ylen toimitusjohtajan valintakriisin laukaisemiseksi muille puolueille, että Wessbergille myönnettäisiin vuoden jatkoaika.

Kokoomus esitti aamulla tehtävään TV2:n ohjelmajohtajaa Päivi Kärkkäistä, mutta tämä kieltäytyi myöhemmin päivällä. SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backman on myös vetäytynyt Ylen toimistusjohtajakisasta.

"Wessberg jatkaisi laajalla tuella"

Yleisradion nykyinen toimitusjohtaja Arne Wessberg on valmis jatkamaan yhtiön johdossa, jos jatkolla on riittävän laaja tuki Yleisradion hallintoneuvostossa. Asiasta kertoi kansanedustaja Liisa Jaakonsaari (sd.). Jaakonsaari kertoi STT:lle kysyneensä itse asiaa Wessbergiltä.

Jaakonsaaren näkemyksen mukaan riittävän laaja tuki tarkoittaa sitä, että myös kokoomus on Wessbergin jatkon kannalla. Jaakonsaari kuuluu kuusihenkiseen työryhmään, jonka tehtävänä on valmistella johtajan valintaa hallintoneuvostolle. Tilanne muuttui, kun kansanedustaja Jouni Backman (sd.) vetäytyi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.