Mainos

Ylen hallitukseen kaksi uutta jäsentä

Hallintoneuvosto myös hyväksyi Ylen hallituksen säästösuunnitelmat. Säästöjen taustalla on tv-maksutulojen väheneminen.

Yleisradion hallintoneuvosto on valinnut kaksi uutta jäsentä yhtiön hallitukseen. Hallitukseen nousevat ensi vuonna SOK:n entinen pääjohtaja Kari Neilimo ja sijoitusyhtiö Capmanin omistajiin kuuluva Tuomo Raasio.

Hallitus pysyy seitsenjäsenisenä, sillä paikkansa jättävät omasta pyynnöstään Suomen Postin konsernijohtaja Jukka Alho sekä Kelan hallituksen puheenjohtajaksi valittu valtiosihteeri Velipekka Nummikoski. Ylen hallituksen puheenjohtajana jatkaa Hannu Olkinuora.

- Juju on monipuolisuus, monipuolinen osaaminen. Vahvaa osaamista oli paikkansa jättävillä jäsenillä, ja vahvaa osaamista on myös uusilla jäsenillä, Olkinuora luonnehti.

Hallituksessa jatkavat kolmatta vuotta lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula, entinen kansanedustaja Jouni Backman, Hanasaaren kulttuurikeskuksen johtaja Gunvor Kronman sekä teatteriohjaaja Raija-Sinikka Rantala.

Säästöt ilman irtisanomisia

Hallintoneuvosto myös hyväksyi Ylen hallituksen säästösuunnitelmat. Ruotsin- ja suomenkielisistä uutistoimituksista haetaan tuotannollista yhteistyötä lisäämällä 1,3 miljoonan euron säästöjä, mutta kaikkiaan lähivuosien leikkaustavoitteet nousevat 10 miljoonaan euroon.

- Säästöjä tavoitellaan ilman irtisanomisia. Hallintoneuvosto totesi myös, että toimitusjohtaja nauttii hallituksen luottamusta, korosti hallintoneuvoston puheenjohtaja Kimmo Sasi (kok.)

Säästöjen taustalla on tv-maksutulojen väheneminen. Viime kuukausina yhtiö on ollut otsikoissa myös johtamiskulttuurista ja talon sisäisestä valtataisteluista.

- Hallintoneuvosto halusi korostaa, että Ylelle ja sen työntekijöille on nyt annettava työrauha, sanoi hallintoneuvoston varapuheenjohtaja Antti Kaikkonen (kesk.).

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.