Mainos

Ylempien toimihenkilöiden irtisanomiset kiihtyneet

Ylempien toimihenkilöiden lomautukset ja irtisanomiset ovat kiihtyneet kevään aikana. Tahdin odotetaan jatkuvan syksyyn saakka. Nokia Networks aikoo irtisanoa lopulta vajaa tuhat työntekijäänsä eli sata vähemmän kuin aluperin oli määrä.

Viime vuonna lomautus tai irtisanominen uhkasi 10 000 ylempää toimihenkilöä. Tahti on tänä keväänä vain kiihtynyt. Rajuimmat leikkaukset ovat osumassa Nokian insinööreihin. Palkansaajien edunvalvojan näkemys tilanteesta on karu.

- Tilanne on valitettavan huono. Neljän ensimmäisen kuukauden aikana lähes viisituhatta ylempää toimihenkilöä on joutunut lomautus- tai irtisanomisuhan alle, kertoo yksikönjohtaja Joel Salminen Tekniikan Akateemisten liitosta.

Myös suuret it-talot kuten Novo ja TietoEnator ovat kertoneet lomautuksista tai irtisanomisista. Vielä isommat ovat nyt vuorossa.

-Nokia Networks ja Finnair ovat tässä päällimmäisinä ja Nokian tilanne on toki vielä kehittymässä. Siellä jaetaan huomenna viimeiset ilmoitukset uhanalaisena oleville, Salminen sanoo.

Nokia Networksin yt-neuvottelut koskivat alun perin tuhatta sataa henkeä Suomessa. Tänään yhtiöstä arvioitiin, että irtisanottavia tulee olemaan noin tuhat viidellä paikkakunnalla. Markkinatilanteen epävarmuus uhkaa edelleen paitsi nokialaisia, koko it-yritysten kenttää.

- It-yrityksissä yleensä ovat lomautukset ja irtisanomiset edelleen kasvussa ja näköpiirissä ei ole tällä hetkellä markkinatilanteen paremmaksi muuttumista, Salminen toteaa.

Työntekijäjärjestöissä pelätään nyt lomautus- ja irtisanomisaallon jatkuvan vähintään syksyyn asti. Tilanteen paraneminen on kansainvälisten suhdanteiden armoilla.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 22.05.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.