Yleisurheilussa jättipommi, naisjuniorilta yksi kaikkien aikojen juoksuista 100 metrillä – Suomen nopeimmat miehetkin olisivat tiukilla tätä aikaa vastaan

Vasta 19-vuotias amerikkalaisjuoksija Sha'Carri Richardson tykitti 100 metrillä nopeimman ajan kahteen vuoteen. Richardsonin aika 10,75 on sen tason suoritus, että hän taistelisi tasapäisesti Suomen parhaita miesjuoksijoita vastaan.

Yliopistokilpailun ylivoimaisesti voittanut Richardson teki uuden junioreiden maailmanennätyksen ja maailman tämän kauden kärkituloksen. Hänestä tuli samalla historian yhdeksänneksi nopein naisjuoksija. Nopeammin on juostu viimeksi kaksi vuotta sitten, kun Jamaikan Elaine Thompson oli neljä sadasosaa nopeampi.

Richardsonin aika olisi voinut olla jopa vielä kovempi, sillä hän hölläsi lopussa ja nosti kätensä ilmaan voiton merkiksi muutamia metrejä ennen maaliviivaa.

Vertailun vuoksi vain kolme suomalaismiestä on juossut tällä kaudella satasen sileän Richardsonia nopeammin. Viime vuoden Kalevan kisoissa Richardsonin aika olisi riittänyt miesten 100 metrin loppukilpailussa viidenteen sijaan.

Lue myös:

    Uusimmat