Mainos

Yleissitovuus yrittäjien mieleen

Yrittäjien suhtautuminen työsopimusten yleissitovuuteen ei SAK:n Suomen Gallupilla teettämän tutkimuksen mukaan ole niin kielteistä kuin on oletettu. Kyselyyn vastanneista yrittäjistä 88 prosenttia ilmoitti pitävänsä kohtuullisena, että järjestäytyneet ja järjestäytymättömät työnantajat noudattavat samoja vähimmäistyöehtoja. Työntekijöistä samaa mieltä oli niinikään 88 prosenttia.

SAK

Lähes kahdeksan kymmenestä vastanneesta piti selvänä myös sitä, että samaa työtä tekeville työntekijöille kuuluvat samat vähimmäistyöehdot riippumatta siitä, ovatko he vakituisessa työsuhteessa työnantajaan vai vuokratyöntekijöitä. Yrittäjistä tätä mieltä ilmoitti olevansa 78 prosenttia. Puhelimitse tehdyn kyselyn otos oli pienehkö, noin 500 ihmistä. Viime viikolla tehdyn laajemman Suomen Gallupin toteuttaman kyselyn mukaan 84 prosenttia vastanneista katsoo, että työsuhteen vähimmäisehdoista tulee sopia työehtosopimuksin, sillä yksittäinen työntekijä ei pysty tasavertaisesti sopimaan palkastaan työnantajan kanssa.

Työehtosopimusten merkitys tunnustetaan kaikissa väestöryhmissä. Erityisen tärkeänä työehtosopimusten antamaa vähimmäisturvaa pitävät SAK:n ja STTK:n jäsenet. Myös yrittäjistä 54 prosenttia piti tärkeänä, että työsuhteen vähimmäisehdoista sovitaan työehtosopimuksin. 35 prosenttia vastanneista olisi valmis antamaan työnantajalle oikeuden palkata työntekijä työsuhteeseen niillä ehdoilla, joilla tämä työtä suostuu tekemään, ilman mitään työehtosopimuksia. Tiedot ovat ennakkotietoja tämänkeväisestä työmarkkinailmastotutkimuksesta, johon haastateltiin helmi-maaliskuussa 1005 suomalaista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.