Mainos

Yleisradion tulos rutkasti tappiollinen

Yleisradio kasvatti alkuvuoden aikana liikevaihtoaan, mutta tulos jäi selvästi tappiolle. Rahoituserien jälkeinen tulos oli 20,8 miljoonaa euroa eli noin 124 miljoonaa markkaa miinuksen puolella. Edellisvuoden tammi-elokuussa Yle-konserni teki tappiota puolet vähemmän eli 10,1 miljoonaa euroa.

Yhtiön tammi-elokuun liikevaihto kasvoi 230:sta 238 miljoonaan euroon eli noin 1,4 miljardiin markkaan. Ylen mukaan tulosta heikensivät henkilöstökulujen kasvu sekä euron kurssin heikentyminen. Se on lisännyt menoja varsinkin tv-toimialalla, jolla on merkittäviä esitysoikeuksien dollari- ja puntamääräisiä sitoumuksia. Henkilöstön määrä on kasvanut vuoden takaisesta 52 henkilötyövuodella 4641:een. Digiaikaan Yle on valmistautunut kolminkertaistamalla digitaalisten radiolähetysten määrän.

Yhtiön tuloja taas on lisännyt heinäkuussa voimaan astunut tv-lupamaksun korotus. Tytäryhtiö Digitan liikevaihto kasvoi 0,5 miljoonalla eurolla 44 miljoonaan euroon, ja tulos on Ylen mukaan kehittynyt tavoitteiden mukaisesti. Yle neuvottele parhaillaan Digitan myynnistä uusien ostajaehdokkaiden kanssa sen jälkeen, kun kauppa Soneran kanssa kesällä peruuntui.

Yleisradion mukaan yhtiön talous pyritään saamaan tasapainoon vuoteen 2003 mennessä, ja sitä varten yhtiössä uudistetaan rakenteita ja toimintatapoja. Esimerkiksi hallinto- ja tukipalvelut on toimitusjohtaja Arne Wessbergin mukaan kolmen vuoden päästä tarkoitus hoitaa 18 miljoonaa euroa halvemmalla kuin nyt. Uusien ohjelmapalvelujen kehittäminen taas on tarkoitus rahoittaa nykyisillä resursseilla.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.