Mainos

Yleisradion päätös musiikkitalosta jäämässä syksylle

Yleisradion hallintoneuvosto päättänee musiikkitalon rahoituksesta vasta syksyllä. Hallintoneuvoston puheenjohtajana jatkavan kansanedustaja Markku Laukkasen mukaan asiaa ei ehditä käsitellä kevään kahdessa jäljellä olevassa kokouksessa. Laukkanen toisti tänään myös aiemman kantansa siitä, että Yleisradion ei pitäisi lähteä mukaan talon rakentamiseen lainkaan.

-Meidän intressimme musiikkitaloon lähtee Radion Sinfoniaorkesterin käyttötarpeesta, ei rakentamisesta. Musiikkitalo tarvitaan, mutta rakentajakonsortion tulee olla valtiovetoinen niin, että Helsingin kaupunki voi olla siinä mukana, Laukkanen sanoi.

Suoraan Laukkanen ei kommentoinut sitä, löytyisikö Ylen budjetista alustavan sopimuksen mukaan sille kuuluva neljänneksen eli 23,5 miljoonan euron rahoitusosuus. Yleisradio voi kuitenkin hankkia osuudelleen myös rahoittajan, jolle se korvaa rakentamiskustannuksia maksamalla käyttämistään tiloista vuokraa.

Töölönlahdelle kaavoitetun musiikkitalon kokonaiskustannukset on arvioitu 94 miljoonaksi euroksi, josta Helsingin kaupungin on tarkoitus kattaa niinikään neljännes ja valtion puolet. Helsinki on tehnyt talon rakentamista varten rahavarauksen, mutta myös uudelta hallitukselta päätöstä vielä odotetaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.