Mainos

Yleisradiolle huomautuksia JSN:ltä

Julkisen sanan neuvosto (JSN) on antanut Yleisradiolle kaksi huomautusta.

Toinen langettavista päätöksistä koskee TV1:n MOT-ohjelmaa, jossa käsiteltiin työvoimapoliittisen palkkatukijärjestelmän ongelmia.

Yksityisen löytötavaratoimiston toimitusjohtaja perui ohjelmaa varten sovitun tv-haastattelun. Toimittaja nauhoitti kieltäytymistä koskevan puhelun. Puhelun aikana toimittaja esitti johtajalle myös kysymyksiä, joihin tämä vastasi.

Puhelusta käytettiin ohjelmassa kaksi otetta. JSN:n mukaan Yle sai kertoa kantelijan kieltäytymisen haastattelusta ja sen perustelut nauhoituksen avulla.

Toimittaja kuitenkin lupasi, että haastateltavan vastauksista käytetään ainoastaan tietoja, mutta silti ohjelmassa oli äänilainauksia keskustelusta. Tämä ei ole neuvoston mielestä hyvän journalistisen tavan mukaista. Neuvoston ratkaisu syntyi äänin 6-3.

Toinen langettava ratkaisu liittyy taitoluistelun EM-kisojen uutisointiin. Uutisoinnin mukaan virolainen taitoluisteluvalmentaja syytti kisojen tuomaristoa sopupelistä ja suomalaisten suosimisesta. JSN:n ratkaisun perusteella väite sopupelisyytöksestä perustuu ennen kaikkea Ylen Urheiluruudussa esitettyyn vironkieliseen haastatteluun. Neuvoston mielestä valmentaja ei haastattelussa syytä tuomareita.

JSN:n mukaan virhettä toistettiin useissa lähetyksissä eikä Yle suostunut pyynnöstä huolimatta korjaamaan sitä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.