Mainos

Yleisradio vähentää seitsemän työntekijää

Suomen Journalistiliitto ilmoittaa pitävänsä irtisanomisia perusteettomina. YLE:ssä voi olla luvassa lisää yt-neuvotteluja, mutta aikaisintaan keväällä.

Yleisradio on vähentämässä seitsemän asiaohjelmien työntekijää. Tänään päättyneet radion ja television yhteistoimintaneuvottelut koskivat noin viittäkymmentä yhtiön työntekijää.

- Tällä hetkellä irtisanottavien määrä on seitsemän, mutta neljän kohdalla kyseeseen voi vielä tulla eläkejärjestely, sanoo Yleisradion hallintojohtaja Jussi Tunturi.

Tunturin mukaan talossa voi olla luvassa lisää yt-neuvotteluja, mutta aikaisintaan keväällä. Sen tarkemmin hallintojohtaja ei vielä osannut niiden mahdollista kohdettakaan arvioida.

- Katsomme tilanteen uudelleen, kun uusi organisaatio alkaa toimia, Tunturi painottaa.

Suomen Journalistiliitto ilmoittaa pitävänsä irtisanomisia perusteettomina. Liitto aikoo riitauttaa irtisanomiset työtuomioistuimessa, välimiesoikeudessa tai käräjäoikeudessa.

Liiton mukaan oikeudessa on vireillä Ylen aiemmistakin vähennyksistä 20 tapausta. Ne liittyvät irtisanomisperusteisiin ja -järjestykseen maakuntaradioissa sekä tv:n tuotantopalveluissa ja kehittämistoiminnassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.