Mainos

Yleisradio luopuu STT:n uutispalveluista

Yle pyrkii korvaamaan STT:n uutispalvelun sisäisellä uutistoimistolla. Suomen Journalistiliiton mielestä Ylen hallituksen tulisi vakavasti harkita uudelleen päätöstä.

Yleisradio lopettaa Suomen Tietotoimiston STT:n uutispalvelujen käytön vuoden vaihteessa. Talon johto perustelee päätöstä taloudellisilla ja Ylen toiminnallisilla syillä.

Yleisradion johtoryhmä päätti tiistaina kokouksessaan irtisanoa sopimuksensa suomen- ja ruotsinkielisistä uutispalveluista STT:n kanssa. Yle tiedotti asiasta hallituksensa kokouksen jälkeen päivällä.

- Osittain kyse on Yleisradion uutistoiminnan toiminnallisista syistä, mutta samaan aikaan perusteluna on saavutettava säästö. Päätös on looginen jatkumo omalle uutistoimistotyöllemme, sanoo Ylen toimitusjohtaja Mikael Jungner.

Yle pyrkii korvaamaan STT:n uutispalvelun sisäisellä uutistoimistolla. Yhtiö on reilut kolme vuotta rakentanut eri uutistoimitustensa yhteiseen käyttöön uutistoimistomaista palvelua.

- Nyt meillä on vielä yhdeksän kuukautta aikaa tehdä sisäisestä uutistoimistosta niin toimiva, että Yle sen kanssa pärjää. Päivittäin Ylen uutisten parissa työskentelee noin 700 ihmistä, Jungner painottaa.

Ei lisäresursseja

Yleisradio julkistaa organisaatiouudistuksensa maaliskuun lopulla hallintoneuvoston kokouksen jälkeen. Uudistus on osa yhtiön hallituksen valmistelemaa Ylen strategiasuunnitelmaa vuoteen 2010.

- Lisäsäästöjä ei ole valmisteilla eikä niille näytä olevan tarvettakaan. Toisaalta lisäresurssejakaan uutistoimintaan ei suunnata, Jungner korostaa.

STT-sopimuksen irtisanominen leikkaa 1,3 miljoonaa euroa Ylen kuluja. Yhtiön kaikista kuluista se on noin kolmen promillen luokkaa.

Viime vuonna Ylen tappio ennen veroja pieneni noin 30 miljoonaan euroon toissavuotisesta yli 50 miljoonasta. Liikevaihto pysyi aiempien vuosien tasolla.

- Tulos kehittyi tavoitteiden mukaisesti. Vuonna 2008 Ylen talous on tasapainossa, Jungner arvioi.

Journalistiliitto toivoo Ylen harkitsevan päätöstä

Suomen Journalistiliiton mielestä Yleisradion hallituksen tulisi vakavasti harkita uudelleen päätöstä luopua STT:n palveluista. Päätöksenteossa tulisi ottaa huomioon uutistoimitusten henkilökunnan kanta.

SJL:n liittohallitus korostaa kannanotossaan, että luotettava uutistoiminta on olennainen osa Yleisradion julkista palvelua. STT:n palveluista luopuminen vaikeuttaa uutistoimitusten työtä ja uhkaa siten tätä perustehtävää.

SJL kansaa huolta myös siitä, että Yleisradion päätös vaikuttaa eniten STT:n ruotsinkieliseen palveluun.

- Yleisradion säästötoimilla on näin myös laajempia kielipoliittisia vaikutuksia. Tämä ei voi olla tavoite, sillä Yleisradion tehtävä on ylläpitää suomalaista kulttuuria, SJL toteaa.

SJL on huolissaan myös siitä, että Yleisradion päätös uhkaa STT:n työpaikkoja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.