Mainos

Yleisradio luopuu Musiikkitalosta - pääministeri ymmärtää lykkäyksen

Yleisradio ilmoitti jo aiemmin osuutensa hintakatoksi 35 miljoonaa euroa. Musiikkitalon hallitus on hylännyt ainoan urakkakilpailuun tulleen tarjouksen, näin ollen Musiikkitalon rakentamisen aloittaminen lykkääntyy jälleen. Pääministeri Matti Vanhanen ymmärtää Ylen vetäytymisen.

Yleisradio kertoo luopuvansa Musiikkitalon rakennushankkeesta, koska sen kustannukset ovat nousseet liikaa. Yle uutisoi verkkosivuillaan, että se aikoo pyrkiä taloon vuokralaiseksi. MTV:n uutiset kertoi ensimmäisenä eilen Ylen aikomuksista luopua musiikkitalohankkeesta.

Ylen hallintoneuvoston puheenjohtajan Kimmo Sasin mukaan hallintoneuvosto hyväksyy Ylen hallituksen päätöksen luopua musiikkitalohankkeesta. Aiemmin Yleisradio on ilmoittanut osuutensa hintakatoksi 35 miljoonaa euroa.

- Hallintoneuvosto on antanut hallitukselle selkeän toimintaohjeen, että Yle osallistuu vain jos pysytään tietyssä kustannusraamissa ja tässä kustannusraamissa ei pystytä pysymään. Ylen talouden pitää ensi vuonna pysyä taspainossa ja Ylellä ei näissä olosuhteissa ole mahdollisuutta olla mukana, Sasi jatkaa.

Musiikkitalon rakennustyöt viivästyvät taas

Musiikkitalon hallitus käsitteli tänään urakkakilpailuun tulleen ainoan tarjouksen. SRV Viitoset -yhtiön jättämä tarjous oli 124 miljoonaa euroa. Hallitus hylkäsi tarjouksen, koska se oli liian kallis. Musiikkitalon hallituksen mukaan töitä pyritään kuitenkin jatkamaan keskeytyksettä. Hanke yritetään nyt jakaa osaurakoiksi, minkä vuoksi nyt etsitään uusia rahoittajia.

Pääministeri Vanhanen ymmärtää Yleä

Pääministeri Matti Vanhanen ymmärtää Ylen luopumisen musiikkitalohankkeesta.

- Rakennusmarkkinat ovat nyt selvästi ylikuumentuneet etenkin pääkaupunkiseudulla ja kustannukset korkealla enkä näe pahaksi, että jotkin julkiset hankkeet tällä tavalla lykkäytyvät. Miksi rakentaa juuri silloin, kun kaikki kalleinta? pääministeri totesi MTV:n uutisille.

Vanhanen uskoo, että musiikkitalo toteutuu joskus.

- Kannattaa katsoa, milloin on järkevää rakentaa, Vanhanen kuitenkin jatkoi.

Säätiöltä miljoonalahjoitus

Pro Musica Säätiö lahjoittaa miljoona euroa Helsingin Musiikkitalon rakentamiseen. Hankkeen kustannukset ovat reilusti yli 100 miljoonaa euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.