Mainos

Yleisradio ilmoittanee irtisanomisista tänään

Yleisradion irtisanomisten määrä selvinnee tänään, kun Ylen hallintoneuvosto käsittelee talouden tervehdyttämisohjelmaa. Ohjelmalla tavoitellaan talouden tasapainoa vuoteen 2008 mennessä.

Yleisradio aikoo irtisanoa henkilöstöään talouden tasapainottamiseksi, sanoi toimitusjohtaja Mikael Jungner (kuvassa) Ylen tv-uutisissa eilisiltana.

- Kun kesän aikana paneuduimme tilanteeseen, minulle kävi kyllä selväksi, että Yle ei tasapainoon pääse ilman, että väki vähenee myös irtisanomisien kautta, Jungner sanoi.

Ylessä on noin 3600 vakituista työntekijää. Eläkkeelle on jäämässä lähivuosina nelisensataa työntekijää. Lisäksi yhtiöllä on määräaikaisia työntekijöitä ja se käyttää runsaasti freelancereita.

Talous tasapainoon kolmessa vuodessa

Yhtiön hallintoneuvosto käsittelee tänään talouden tervehdyttämisohjelmaa, jolla tavoitellaan talouden tasapainoa vuoteen 2008 mennessä. Ylen tämän vuoden tappion on laskettu olevan noin 45 miljoonaa euroa. Viime ja toissa vuonna tappiota kertyi rahoituserien jälkeen yhteensä yli 100 miljoonaa euroa.

- Yksityiskohtaista A4-listaa ei vielä päätetä, mutta maanantain jälkeen pitäisi olla yhtiöllä, omistajalla ja julkisuudella selvä näkemys siitä, millä toimilla Yleisradio tasapainottaa taloutensa, Jungner sanoi eilen.

Kokouksesta odotetaan pitkää. Siihen on varattu koko päivä, eikä hallintoneuvoston jäsenille ole etukäteen annettu säästöesitystä.

Säästöt koskevat koko taloa

Yleisradio kertoi uutisissaan, että yhtiössä arvuutellaan kiihkeästi säästökohteita. Irtisanomisten on epäilty koskevan vuoroin urheilua ja vuoroin aluetoimituksia. Jungner otti spekulointeihin kantaa sanomalla, että alueradiot säilyvät ja urheilussa taas on edessä huippuvuosi neljine arvokisoineen.

- Tässä on koko talo kyseessä.

Jungner torjui jo perjantaina Taloussanomissa ajatuksen TV2:n myymisestä, jota on esittänyt ainakin Keskisuomalaisen päätoimittaja Erkki Laatikainen.

- Digimaailmassa Ylellä on kahden kanavan sijaan viisi kanavaa. Kanavia ei ainakaan vähennetä, Jungner lupasi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.