Mainos

Yleisöruuhka johti väentungokseen Lahdessa – Yli kymmenen vietiin ensiapuun

Lahden MM-kisojen katsomojärjestelyt eivät ole onnistuneet parhaalla mahdollisella tavalla. Yli kymmenen ihmistä on tarvinnut ensiapua kisakatsomoon johtaneiden pullonkaulojen aiheuttamien ruuhkien takia.

Poliisin mukaan eilisillan mäkikisa veti katsomon täyteen, ja tungos aiheutti jonkin verran ongelmia. Reilut kymmenen katsojaa tarvitsi ensiapua jouduttuaan yleisömassan puristukseen. 

Yleisöä saatiin kisan alettua ohjattua tasaisemmin eri katsomoihin ja osa siirtyi mäkimontusta pois, minkä jälkeen tilanne helpottui.

Poliisin kertoo tiedotteessaan kuitenkin, että sen näkökulmasta kisat ovat tähän mennessä sujuneet suhteellisen häiriöttömästi.

Poliisin tehtävät ovat liittyneet lähinnä liikenteen ohjaukseen, päihtyneiden poistamiseen alueelta ja mäkikatsomoissa syntyneeseen tungokseen.

Liikenteeseen luvassa ruuhkia

Lahden alueelle on luvassa ruuhkia myös tänään hiihdon MM-kilpailujen vuoksi. Hämeen poliisi kehottaa kisoihin tulijoita varaamaan riittävästi aikaa paitsi matkantekoon, myös pysäköintiin ja kisa-alueelle siirtymiseen.

Lauantaina nelostielle muodostui aamupäivällä liikenneruuhka, joka saatiin melko pian purettua. Poliisi ohjaa liikennettä alueella tänään.

Poliisi kehottaa omalla autolla tulevia ostamaan pysäköintilipun ennakkoon, jotta liikenne parkkialueille pysyy sujuvana. 

Sopenkorven ja vanhan linja-autoaseman pysäköintialueet on myyty sunnuntaina loppuun jo ennakkoon.

Poliisi muistuttaa, että lennokkien ja miehittämättömien ilma-alusten lennättäminen kisa-alueen päällä ja lähiympäristössä on kielletty ilman poliisilta saatua poikkeuslupaa. Ilmatilan käyttöä on rajoitettu maanpinnasta 300 metrin korkeuteen.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.