Mainos

Yleisö valitsi Vuoden morsiamen: Prinsessa odottaa prinssiään

Vuoden morsian -kuvakilpailussa etsittiin kauneinta kuvaa morsiamesta. Yleisö äänesti omaksi suosikikseen kauniin ja elegantin hääkuvan.

Eirikuva, MTV3 Helmi ja Häät-lehti järjestivät ammattikuvaajille Vuoden Morsian 2010-kuvakilpailun. Kilpailussa ei kuitenkaan etsitty kuvaa kauneimmasta morsiamesta vaan kauneinta kuvaa morsiamesta. Voiton ratkaisivat kuvan idea, sommittelu, tekninen toteutus ja kokonaisuuden puhuttelevuus

Yleisö äänesti suosikikseen kuopiolaisen valokuvaaja Maria Vilhelmiinan ottaman herkän ja tyylikkään kuvan morsian Anna Siljanderista.

Prinsessa odottaa prinssiään

"Kaunis ja herkkä. Neitseellinen ja hauras. Valkea ja puhdas. Odottava ja samalla kupliva tunnelma, juuri sitä mitä morsian ja hänen päivänsä on."

"Morsian katsoo ihan selvästi tulevaisuuteen, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, mutta samalla on kuvassa on myös tietynlaista haikeutta, joku aikakausi myös päättyy."

"Kuvassa ei ole mitään teennäistä, ja siihen on onnistuttu vangitsemaan ihana, jännittävä tunne... Prinsessa odottelee prinssiään."

"Se on vain kaunis. Tärkein, morsian pääasiassa, mutta kivasti kuvaa "häivytelty"."

"Kaunein kuva. Vanhanajantunnelma, mutta ei kuitenkaan tylsä perinteinen kuva."

"Kuva on aivan älyttömän kaunis! Morsian on juuri niin puhtoisen näköinen kuin sen saattaa kuvitella mielessään! Auringon valo ja kaikki. Asetelma on hieno! :) kuvassa on sielua"

"Tunnelmallinen ja luonnollinen, hyvin kaunis kuva. Ei liikaa kuvankäsittelyä tai poseerausta vaan tuntuu siltä kuin kuvaaja olisi lähes salaa ottanut otoksen kun morsian odottaa ikkunassa sulhasta saapuvaksi."

Morsian: Anna Siljander / Kuvaaja: Maria Vilhelmiina Kärkkäinen, www.bymariak.com

"Kuvassa on juuri sitä romantiikkaa jota hääpäivässä kuuluu ollakin. Morsian on ihan tavallinen nainen josta on otettu todella kaunis kuva, siinä ei näy mitään teeskenneltyä."

"Kaunis ja elegantti kuva. Harmoninen tunnelma ja morsiamen kruunu eli hiukset tulevan hyvin esiin. Valon ja varjon leikki saa aikaan rauhallisen ja harkitun vaikutelman. Tällaisen haluaisin itsekin."

"Selkeä yksinkertainen kuva morsiamesta, kuvassa selkiää heti mitä tapahtuu ja pääasia että kuvassa on morsian. Onnellinen odottava katse tulevaisuuteen. Mukavasti utua kuvassa. Monet muut kuvat eivät ole kuvia morsiamesta ja jos ne olisivat olleet muussa yhteydessä monikaan ei olisi asiaa tajunnut."

"Marian uskomattoman upea, sensitiivinen ja persoonallinen tyyli tuo kuvassa esiin käsin kosketeltavasti herkän tunnelman. Kuva on rauhallinen ja tasapainoinen, jossa värin ja valon leikki kilvoittelee keskenään."

"Tässä kuvassa korostuu aitous ja se tekee kuvasta kauniin. Kaunis on myös tunnelma ja tasapaino, jotka välittyvät yksiselitteisesti konstailematta ilman läpitunkevaa photpshoppausta. Kuvaaja on onnistunut taltioimaan morsiamen persoonaa."

"Kuvasta huokuu vilpitön onnellisuus ja pohjaton halu kohdata tuntematon tulevaisuus toisen ihmisen kanssa. Morsian on "puhdas", kaunis kuin kirpakka pakkasaamu talvella, luonnollisen näyttävä helmikorvakoruissaan ja niin kaunis. Morsian."

"Kuva on kaunis ja romanttinen niin kuin morsian. Kuvassa morsian näyttää mietteliäältä, mutta silti rauhalliselta, onnelliselta, rakastuneelta ja myös vähän jännittyneeltä. Kuvasta välittyy aidosti se tunnelma, joka liittyy elämän tärkeimpään asiaan: rakkauteen. Kuvaaja on onnistunut ottamaan aidon ja tunnelmallisen kuvan kauniista morsiamesta. Kuvassa ei ole mitään pinnallista, epäaitoa, kaupallista tai pornahtavaa. Kuva on täydellinen!"

Vuoden morsian -finalistit hurmasivat

Toiseksi kilpailussa tuli seinäjokelaisen valokuvaaja Antti Ekolan kuva morsian Petra Mäntyniemestä (Kuva 3), jonka mahtavat kontrastit herättivät huomiota. Kolmannelle sijalle nousi valokuvaaja Mikaela Löfrothin ottama kuva morsian Elisa Vihervaara-Räihästä (Kuva 8). Neljänneksi yleisö äänesti kuvaaja Nina Doddin kuvan Emma Tuuliosta (Kuva 6), jonka raati äänesti kilpailun voittajaksi. Lue:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.