Mainos

Yleislakko sotkee taas Kreikan arkea - matkailuyritykset pelkäävät jo turistien joukkopakoa

Yleislakko lamauttaa jälleen tänään Kreikan. Maan kaksi suurinta ammattiliittoa on julistanut vuorokauden kestävän yleislakon. Työntekijäjärjestöt vastustavat lakolla hallituksen eläke- ja työehtouudistusta.

Yleislakko on Kreikassa jo viides tänä vuonna. Lakko sulkee pankkeja ja vaikeuttaa julkista liikennettä sekä sairaaloiden toimintaa. Lakkoon osallistuvat monien virastojen työntekijät sekä paikallinen media. Kreikan junaliikenne on pysähtynyt ja sisäisiä lentoja on peruttu.

Laivaliikenne Pireuksen satamassa voi olla vaarassa, vaikka maan merimiesliitto ei yleislakkoon osallistukaan. Kahden alan ammattijärjestön edustajat ovat kuitenkin ilmoittaneet aikovansa estää matkustajilta pääsyn aluksiin.

Työväestö lakkoilee Kreikassa kaavailtua eläkepakettia vastaan. Lakiehdotuksesta, joka nostaa eläkeiän 65 vuoteen ja puuttuu voimakkaasti työehtoihin, on määrä äänestää parlamentissa ensi viikolla.

Julkisen ja yksityisen sektorin suurimmat ammattiliitot kokoontuvat tänään Ateenassa marssiakseen mielenosoituksellisesti parlamentin eteen. Ammattiliittojen mukaan hallituksen lakiehdotus rikkoo räikeästi Kreikan työläisten perusoikeuksia.

Kreikassa on ollut lakkoja useaan otteeseen lyhyen ajan sisällä. Kreikkalaiset itse ovat tottuneista lakkoihin, joten valtaosa kansasta ymmärtää työnseisaukset.

Maan turistialan yrityksiä tiuha lakkoilu alkaa kuitenkin jo huolestuttaa. Esimerkiksi Pireuksen satamassa jo arkipäiväiseksi muuttuneet saarrot vaikuttavat jo ikävästi maan turismin maineeseen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.