Mainos

Yleislakko pysäytti Kreikan

Yleislakko halvaannutti maan julkisen liikenteen ja hiljensi pankit, sairaalat ja koulut, kun kymmenettuhannet eläkeuudistuksen vastustajat marssivat Ateenassa.

24 tuntia kestävä yleislakko sekoitti lento-, juna- ja lauttaliikenteen. Sairaaloissa tehtiin vain kiireellisiä leikkauksia. Maa oli lisäksi osittain uutispimennossa, koska myös toimittajia jäi pois töistä.

Silminnäkijät kertoivat, että poliisit ottivat yhteen satojen protestoijien kanssa ja turvautuivat jopa kyynelkaasuun lähellä kulttuuriministeriötä.

Kreikan hallitus perustelee kiistanalaista eläkeuudistusohjelmaansa sillä, että väestö harmaantuu nopeasti. Valtiovarainministeriön mielestä nykyinen järjestelmä ei kestä tulevia muutoksia työmarkkinoilla.

Pääministeri Kostas Karamanlis esittelee suunnitelmiaan parlamentille perjantaina. Hänen odotetaan ehdottavan erilaisia heikennyksiä eläke-etuihin ja eläkeiän nostamista joillakin aloilla. Kreikkalaiset miehet jäävät eläkkeelle yleensä 65-vuotiaina ja naiset 60-vuotiaina.

Ammattiliitot syyttivät valtio-omisteisia yhtiöitä sosiaaliturvamaksujen laiminlyömisestä ja vaativat myös niiden osallistumista talkoisiin.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.