Mainos

Yleislakko loppui lyhyeen Israelissa

Vaikutusvaltainen ammattijärjestö oli julistanut lakon vastaulauseena sille, että kunnallisten työntekijöiden palkkoja ei ole maksettu.

Yleislakko hiljensi tänään työpaikkoja Israelissa. Mielenilmaus loppui kuitenkin lyhyeen, sillä lakon julistanut ammattiliitto ilmoitti alkuillasta lakon loppuneeksi.

Histadrut-ammattijärjestö ilmoitti, että lakko lopetetaan, koska hallituksen kanssa on päästy sopuun palkkakiistasta.

Lakon myötä juna-, bussi- ja lentoliikenne pysähtyi aamulla. Jätehuolto keskeytyi ja paloasemat sekä rajanylityspaikat suljettiin. Myös kaikki ministeriöt puolustusministeriötä lukuunottamatta sulkivat ovensa.

Vaikutusvaltainen ammattiliitto Histadrut oli julistanut lakon vastalauseena sille, että julkisten alojen työntekijöiden palkkoja on jätetty maksamatta.

Sairaanhoitopalvelut, pankit ja pörssi jäivät lakon ulkopuolelle. Työsulku hellitti hetkeksi myös Tel Avivin lentokentällä, kun Englannin jalkapallojoukkuetta ja heidän 5000 faniaan kuljettaneille koneille annettiin lupa laskeutua - Histadrutin johto kun ei halunnut vaarantaa Israelin joukkueen etenemismahdollisuuksia lajin EM-karsinnoissa.

Liiton mukaan 3700 kuntien ja uskonnollisten yhteisöjen työntekijää on jäänyt palkatta jo monessa kuussa. Sisäministeriön mukaan numero on liioiteltu, ja ongelma liittyy joidenkin yksittäisten kuntien laiminlyönteihin.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.