Mainos

Yleislakko halvaannutti Kreikan

Lentoyhtiö perui lähes 30 lentoa, laivat pysyivät satamissa ja koulut kiinni, kun kreikkalaiset osoittivat mieltään hallituksen tiukalle budjettiesitykselle.

Yleislakko halvaannutti liki koko Kreikan tänään, kun kymmenet tuhannet työläiset jättivät työpaikkansa vastalauseena hallituksen tiukalle budjettiesitykselle.

Sairaalat toimivat minimimiehityksellä, koulut pysyivät kiinni ja julkinen liikenne jumiutui lähes täysin. Kaikki valtion virastot, pankit ja julkiset laitokset sulkivat ovensa. Liki 4000 ihmistä osallistui Ateenan halki kulkeneeseen mielenosoitusmarssiin, jossa vaadittiin hallitukselta lisää rahaa julkisiin palveluihin ja vastustettiin valtion yrityksien yksityistämistä.

Valtiollinen Olympic Airlines -lentoyhtiö perui liki 30 koti- ja ulkomaanlentoa. Kymmenet muut lennot myöhästelivät pahasti. Laivat pysyivät niinikään satamissa, kun merimiehet liittyivät lakkoon.

Kreikan keskustaoikeistolainen hallitus yrittää painaa maan budjettivajeen ensi vuonna 2,4 prosenttiin. EU:n raja budjetin alijäämälle on kolme prosenttia. Budjetin käsittelyn on määrä alkaa sunnuntaina.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.