Yle vastaa: Miksi Mannisesta kerrottiin rikosepäiltynä?

Yle kertoi eilen virheellisesti, että Raha-automaattiyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Hannes Manninen olisi epäiltynä vaalirahajutussa.

Mistä tuli tieto, että hän olisi epäilty, uutispäätoimittaja Jouni Kemppainen?

- En voi tätä tietenkään kertoa.

Mistä tuli tieto, että hän ei ole epäiltynä?

- Tämä tieto tuli Hannes Manniselta ihan itseltään, juttelin hänen kanssaan asiasta. Sen jälkeen tarkistimme omalta lähteeltämme, mikä on tässä asiassa totta ja mikä ei. Silloin selvisi nopeasti, että rikosjutun epäiltynä oli hallituksen puheenjohtaja, joka ei ollut nykyinen vaan tämän edeltäjä.

Miten yleistä tällainen on?

- Olen ollut nyt kuusi vuotta tässä tehtävässä, ja tämä on urani hankalin ja harmillisin tilanne Ylen uutisten puolella. Tämä on harmillinen väärinymmärrys, senkin osalta että toimittajamme ja Manninen keskustelivat eilen asiasta ja siitä huolimatta väärinymmärrys pääsi syntymään. Se ei ollut Mannisen vika vaan meidän.

Krp, miksi tutkinnasta ei tiedotettu?

RAY:n vaalirahatutkinta ehti edetä syyteharkintaan ennen kuin se tuli julkisuuteen. Miksi asiasta ei tiedotettu, keskusrikospoliisin apulaispäällikkö Tero Kurenmaa?

- Yleisiä ohjeita on kyllä olemassa, mutta viime kädessä on tutkinnanjohtajan vastuulla päättää, tiedotetaanko asiasta.

Kurenmaa ohjaa kysymään asiaa rikostarkastaja Jaakko Christensenilta. Miksi jutusta ei tiedotettu tutkintavaiheessa?

- Ei ole mitenkään automaatio, että tutkinnasta tiedotetaan. Varsinkin jos median edustajat eivät ole asiasta kysyneet, on ollut tutkinnanjohtajan harkintaa, ettei hän ole siitä lähtenyt aktiivisesti tiedottamaan.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

Yle: Poliisi tutkii RAY:n johdon vaalirahasotkuja

Lue myös:

    Uusimmat