Mainos

Yle vastaa kritiikkiin Urheilugaalasta: Urheilutapahtumissa on kaupallisia viestejä

Ylen Urheilugaala-lähetyksen vastaavan tuottajan Robert Portmanin mukaan Yleisradiota ei painostettu tai pyydetty näyttämään Urheilugaalan yhdeydessä sponsoreiden mainoksia.

– Urheilugaalalla on kumppaneita, jotka rahoittavat gaalatapahtuman järjestämistä. Me teimme kuten aiemmin tilaisuudesta vain lähetyksen eikä siinä mielestäni ollut mainoksia, sanoo Portman.

Portmanin mukaan ohjelmassa noudatettiin Ylen ohjelmatoiminnan ja sisältöjen säännöstöä. Niissä kielletään, kohdissa 4. ja 30., ohjelmissa esimerkiksi mainonta ja hyödyntavoittelu.

Ohjelmatoiminnan säännöt:

MAINONTA JA SPONSOROINTI

30. Yle ei saa lähettää mainontaa televisio- tai radio-ohjelmistojensa eikä verkossa tarjoamiensa palvelujen yhteydessä.

Ylen julkaisemat sisällöt eivät saa sisältää mainontaa eivätkä markkinointiviestintää. 

Yle ei saa lähettää mainontaa televisio- tai radio-ohjelmistojensa eikä muiden yleisissä viestintäverkoissa tarjoamiensa julkisen palvelun tehtävään kuuluvien sisältöpalveluiden yhteydessä. 

Yle ei tuota sponsoroituja ohjelmia. Tuotesijoittelu ja piilomainonta on kielletty.

Kun pyydämme ohjelmantekoon liittyvää teksti- tai kuvausmateriaalia tms. teemme selväksi, että emme tässäkään yhteydessä asetu mainonnan välikappaleeksi.

Urheilutapahtumien yhteydessä noudatamme Euroopan yleisradioliiton, EBU:n ja kansainvälisten lajiliittojen hyväksymiä mainonnan sijoittelua tapahtumapaikalla koskevia säännöksiä.

Vältämme tapahtumien yhteydessä tapahtumapaikalle sijoitettujen mainosten tai logojen tarkoituksellista tai toistuvaa näyttämistä.

– Urheilukilpailuissakin on tukijoita kuten gaalassa ja me teimme televisioinnissa voitavamme välttääksemme logojen toistuvaa näyttämistä. Emme ole saaneet yleisöpalautetta, siitä, että ohjelmassa olisi näkynyt mainoksia.

Portmanin mukaan Urheilugaalassa on sama tilanne kuin urheilukilpailuissa, joissa on kaupallisia viestejä.

– Ainakaan juontajien taustalla ei näkynyt mainontaa, lisää Portman.

Yleisradion journalististen standardien ja etiikan päällikkö Riitta Pihlajamäki ei ole vielä nähnyt Urheilugaala-ohjelmaa eikä pystynyt kommentoimaan kritiikkiä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.