Mainos

Yle: Työtä tekevien köyhyys yleistyy

Tuhansilla töissä käyvillä suomalaisilla on vaikeuksia tulla toimeen palkallaan, kertoo Ylen uutiset. Esimerkiksi Helsingissä yli kymmenen prosenttia toimeentulotuen saajista on työssäkäyviä.

Työelämän tutkijan mukaan työtä tekevien köyhyys yleistyy Suomessa. Ilmiö liittyy usein osa-aikatyön tekemiseen. Ongelmaa pahentaa osa-aikatyön kohdentuminen erityisesti matalapalkka-aloille.

- Suomessa olemassa oleva ilmiö ei ole maailmalla uusi. Puhutaan niin sanotusta walmartismista. Wal-Mart on amerikkalainen yhtiö, jonka melko julkilausuttuna politiikkana on teetättää töitä minimirajalla. Ideana on, että lopputoimeentulo haetaan köyhäinhoitojärjestelmistä, sanoo SAK:n hankekoordinaattori ja työelämän tutkija Anu Suoranta.

Suorannan arvion mukaan toimeentulopulmia on tuhansista kymmeniintuhansiin palkkatyöläisillä Suomessa.

- Kyse ei ole rentustelusta, vaan kunnon ihmisistä, joiden on pakko hakea jostakin toimeentulolleen jatkoa. Köyhyys voi liittyä myös määräaikaiseen työhön, jolla on vahva taipumus loppua.

Vuosiin 2007 ja 2008 verrattuna toimeentulotukea hakevien töissä käyvien osuus näyttää viime vuonna hieman kasvaneen noin 11 prosenttiin, kertoo itäisen sosiaaliaseman päällikkö Maaretta Pukkio Helsingin sosiaalivirastosta.

Pukkion mukaan lukujen takaa löytyy ainakin pätkätöitä ja osa-aikatöitä, mutta joukossa saattaa olla ihan tavallisissa töissä oleviakin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.