Mainos

Yle: Turvapaikanhakijat sittenkin lumitöihin

Rakennusvirasto on valmis lainaamaan työvälineitä turvapaikanhakijoille, vaikka Helsingin kaupunki ei varsinaista lumenluontia järjestäkään, uutisoi Yle.

Helsingin kaupungin rakennusvirasto on apulaiskaupunginjohtaja Pekka Saurin mukaan valmis lainaamaan halukkaille lumitöihin tarvittavat varusteet. Kaupunki ei kuitenkaan järjestä lumitöiden tekemistä, vaan järjestämisvastuu jää toiminnasta kiinnostuneen yhdistyksen tai organisaation järjestettäväksi.

 – Jos joku organisaattori saa kerättyä kiinnostuneita ja löytää työkohteen, niin rakennusvirastolta saa kyllä lapiot ja varusteet, Sauri lupaa.

Saurin mukaan muutama taho on jo osoittanut kiinnostusta lumitöiden tekemiseen.

– Totta kai kaupunki haluaa antaa tälläisen mahdollisuuden. Turvapaikanhakijat varmaan haluavat tehdä jotain hyödyllistä, kun tekemisestä on pula, ja tässä on yksi sellainen mahdollisuus, Sauri sanoo.

Yle Helsinki uutisoi viime viikolla, että vapaaehtoiset lumenluojat eivät saisi tehdä lumitöitä katualueelle ilman erityistä katuturvakoulutusta. Pekka Sauri kuitenkin sanoo, että yksityisten kiinteistöjen, kuten taloyhtiöiden alueella lumitöitä saa tehdä kuka tahansa. 

Lähde: Yle

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.