Mainos

Suonoja jättää hallitustehtävät rekrytointikohun vuoksi

Neljän valtionyhtiön hallituksen puheenjohtaja Soili Suonoja jättää hallitustehtävänsä julkisuudessa olleiden epäilyjen vuoksi.

Yhtiöistä vastaavat ministerit sanovat arvostavansa Suonojan ratkaisua tässä tilanteessa.

Suonojan on epäilty järjestäneen läheisilleen työpaikkoja Itellassa, Alkossa ja Finaviassa. Suonoja kiistää väitteet Ylelle.

Ministerit Paula Risikko (kok.), Sirpa Paatero (sd.) ja Susanna Huovinen (sd.) kiittävät tiedotteessa Suonojaa työstä valtionyhtiöiden toiminnan kehittämiseksi taloudellisesti vaikeina aikoina.

Valtion omistajaohjausosaston osastopäällikkö Eero Heliövaara sanoo, että ratkaisu oli Suonojan oma. Hän sanoo olevansa tyytyväinen ratkaisuun ja pitävänsä sitä vastuuntuntoisena.

- Nyt valtio-omistajan ei tarvitse arvioida, muodostuuko hankala tilanne. Ottamatta kantaa, ovatko väitteet totta, tästä on muodostunut kiusallinen tilanne hänelle ja hänen johtamilleen yhtiöille. Mikäli hän ei olisi tehnyt tätä ratkaisua, olisimme joutuneet perehtymään asiaan aivan eri tarkkuustasolla ja arvioimaan hänen luottamustaan.

Heliövaaran mukaan on vaikea arvioida, onko Suonojan toiminta ollut moitteetonta.

- Hyvin vaikea ottaa kantaa. Hän on pystynyt antamaan erittäin selkeän selvityksen.

Ministerit eivät ole henkilökohtaisesti kommentoineet Suonojan tapausta tänään STT:lle. Heliövaara sanoo, että asiassa ei ole tapahtunut mitään kommentoitavaa.

Suonojan erosta kertoi ensin Yle.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.