Mainos

Yle: Suomi harkitsee tiukennuksia kaksoiskansalaisuuteen

Suomi saattaa tiukentaa kaksoiskansalaisuuden ehtoja, uutisoi Yle.

Ylen mukaan tiukennuskaavailujen taustalla on venäläisten kaksoiskansalaisten määrän kasvu.  

Yle kertoo, että hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittinen valiokunta on kiinnittänyt huomiota kaksoiskansalaisuuteen liittyviin mahdollisiin ongelmiin. Valiokunnassa puhetta johtaa presidentti Sauli Niinistö.  

Yle kertoi aiemmin myös, että sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) harkitsisi parhaillaan jopa sitä, onko koko kaksoiskansalaisuuden mahdollisuus tarpeen poistaa kokonaan.  

Räsänen (kd.)kuitenkin kiisti STT:lle Ylen uutisen kaksoiskansalaisuuden ehtojen tiukentumisesta Suomessa. Yle uutisoi tänään, että tiukennuksia on kaavailtu venäläisten kaksoiskansalaisten määrän kasvun takia.  

Räsänen sanoo STT:lle, että hallitus tai hän itse eivät ole muuttamassa asiaa koskevaa lainsäädäntöä eikä asiasta ole edes keskusteltu.  
Räsäsen mukaan Ylen uutisessa oikeaa tietoa oli se, että sisäministeriössä on tekeillä selvitys kaksoiskansalaisuuden tilanteesta.  

Hallituksessa on kiinnitetty huomiota siihen, että Venäjä aikoo tiukentaa kaksoiskansalaisuuden saaneiden venäläisten valvontaa. Heidän pitää ilmoittaa toisesta kansalaisuudestaan maahanmuuttovirastoon.  

Suomessa asuu nyt noin 20 000 venäläistä, joilla on kaksoiskansalaisuus.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.