Mainos

Yle: Suomeen perusteilla korotonta lainaa tarjoava pankki

Suomeen olaan perustamassa korotonta pankkitoimintaa.Ylen uutisten mukaan JAK Finland -osuuskunnan perustamisasiakirjat ovat parhaillaan Patentti - ja rekisterihallituksen käsittelyssä.

Osuuskunnan myöntämät lainarahat otetaan kokonaisuudessaan osuuskunnan jäsenien yhteisestä säästöpotista. Erona perinteisiin pankkeihin on se, että talletukset tai lainat eivät kasva korkoa. Toiminnalla ei myöskään tavoitella voittoa.

- Kyse on eettisestä, yhteisöllisestä, pienimuotoisesta säästämis- ja lainoitustoiminnasta jokaisen ihmisen arkisen elämän tarpeisiin, kuvailee JAK Finlandin puuhamies, osuuskunnan puheenjohtaja Antti Ahonen Ylen uutisille.

Rahan lainaamiseen liittyy kuitenkin kuluja, kuten osuuskunnan vuotuinen jäsenmaksu, 30 euroa, sekä lainasumman mukaan porrastetut lainanhoitokulut.

Finanssivalvonnan lakimies Jari Synkkänen huomauttaa Ylen uutisissa, että JAK Finland ei ole talletussuojarahaston jäsen. Jos osuuskunta osoittautuisi syystä tai toisesta maksukyvyttömäksi, jäävät tappiot jäsenten kannettavaksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.