Mainos

Yle sai puhtaat paperit Halla-ahon nimittelystä

Poliisi on lopettanut esitutkinnan asiassa, joka koski perussuomalaisten kaupunginvaltuutetun Jussi Halla-ahon (sit.) nimittelyä Yleisradion uutislähetyksessä helmikuussa.

Halla-ahoa kutsuttiin kristillisdemokraattinen ja perussuomalaisten vaaliliittoa ruotivassa uutisjutussa muun muassa rotutohtoriksi. Yleä epäiltiin jutun perusteella törkeästä kunnianloukkauksesta.

Tutkinnan lopettamisesta päätti johtava kihlakunnansyyttäjä Heikki Poukka tutkinnanjohtajan esityksestä. Poukan mukaan näyttöä rikoksesta ei ole, vaikka esitutkinta vietäisiin loppuun asti.

-Halla-aho on tunnettu poliitikko, ja hän on itse muodostanut poliittista imagoaan esittämällä voimakkaita mielipiteitä maahanmuutto- ja rotuasioissa. Hänet yleisesti tunnetaan myös väitelleenä tohtorina, toteaa Poukka päätöksessään.

Syyttäjän mielestä rotutohtori oli kielikuvallisena ilmauksena hyväksyttävän rajoissa, kun otetaan huomioon Halla-ahon poliittinen asema ja se, että uutisjuttu käsitteli perussuomalaisten ja kristillisdemokraattien vaaliliittoa.

(MTV3-STT)

Lue lisää:

(8.2.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.