Mainos

Yle: Puolustusvoimat ampuu eläviä sikoja koulutuksessaan

Elävien sikojen ampuminen sotilaskoulutuksessa on puhuttanut viime päivinä Britanniassa. Yle kertoo, että myös Suomessa sikoja on ammuttu osana lääkintäupseerien koulutusohjelmaa.

– Koulutus tehdään kerran vuodessa 2-3 päivänä, Sotilaslääketieteen keskuksen johtaja Jouko Peltomaa kertoo Ylelle.

Lääkintäeverstiluutnantti Peltomaan mukaan sikoja uhrataan sotilaslääketieteelle vuosittain alle kymmenen, mutta Eläinkoelautakunta on myöntänyt puolustusvoimille luvan jopa 50 eläimen käyttöön.

Koulutuksessa ei harjoitella sikojen ampumista vaan elävän olennon, tässä tapauksessa sikojen pelastamista. Eläintiloilta haetut siat nukutetaan ennen harjoitusta.

Peltomaan mukaan mikään nykyaikainen opetussimulaattori ei voisi korvata aitoa elävää kudosta. Ylen mukaan kaikki koe-eläimet kuitenkin lopetetaan, vaikka harjoittelija saisi pidettyä ampumansa sian hengissä.

Eläinsuojelujärjestöt Peta ja RSPCA ottivat viikonloppuna voimakkaasti kantaa vastaavanlaiseen harjoitukseen Britanniassa. Myös eläinsuojelujärjestö Animalia suhtautuu harjoitukseen kriittisesti.

– Emme hyväksy sellaista, että eläviä eläimiä käytetään tällaisiin harjoituksiin. Siihen pitäisi löytyä joku toinen tapa, Animalian toiminnanjohtaja Kati Pulli kertoi Ylelle.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.