Mainos

Yle: Perussuomalaisten kannatus yli 12 prosenttia

Perussuomalaisten kannatus on edelleen noussut. Ylen uutisten uusimmassa kyselyssä perussuomalaiset saavat jo 12,5 prosentin kannatuksen.

Kaikkien kolmen suurimman puolueen luvut puolestaan ovat laskeneet elokuusta vajaan prosenttiyksikön.

Perussuomalaisille on jo heinäkuusta lähtien mitattu yli 10 prosentin tuloksia. Ensimmäinen tuli Ylen vastaavasta kyselystä. Elokuussa se tuotti 10,7 prosentin suosion.

Vajaat kolme viikkoa sitten TNS Gallup sai Helsingin Sanomien tilaamassa kyselyssä tulokseksi 10,5 prosenttia.

Kyselyjen perusteella perussuomalaiset ovat vakiinnuttamassa paikkansa Suomen neljänneksi suurimpana puolueena. Viime eduskuntavaaleissa 2007 puolue sai 4,1 prosentin ääniosuuden.

Vihreiden kannatus nousi kuitenkin hieman elokuusta ja oli nyt 9,9 prosenttia. Vasemmistoliitolle mitattiin vaalikauden huonoin tulos eli 7,2 prosenttia.

Kolme suurinta laskussa

Kolmen suurimman puolueen järjestys on pysynyt ennallaan. Kokoomusta kannattaa nyt 21,9 prosenttia, SDP:tä 19,8 ja keskustaa 19 prosenttia vastaajista.

SDP:n suosio pysyi yli 21 prosentissa heinäkuuhun asti. Sen jälkeen se on tullut alaspäin. Keskusta on huhtikuun jälkeen pysynyt 20 prosentin alapuolella.

Kokoomuksen luvuissa on vaihtelua. Elokuusta laskua tuli 0,9 prosenttiyksikköä.

Muutokset voivat selittyä virhemarginaalilla, joka on suurimpien puolueiden osalta 1,4 prosenttiyksikköä.

Kristillisdemokraattien kannatus nousi 3,9:stä 4,4 prosenttiin. RKP:n puolestaan laski saman verran eli 4,4:stä 3,9 prosenttiin.

Taloustutkimus haastatteli syyskuun aikana lähes 4000:ta suomalaista. Vastaajilta kysyttiin, minkä puolueen tai ryhmittymän listalla olevaa ehdokasta he äänestäisivät, jos eduskuntavaalit pidettäisiin nyt.

(MTV3 - STT)

Katso tutkimusjohtaja Kimmo Grönlundin puhelinhaastattelu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.