Yle: Päiväkoteihin ja kouluihin ruokaa toimittava Palmia on tehnyt vakavia virheitä – kaksivuotias kaura-allergikko vietti sairaalassa eristyksissä lähes viikon

1:53
Päiväkotipsykologit ja -kuraattorit ovat vähentäneet päiväkotien kaaosta – "Kyllä tälle palvelulle on ollut tarvetta"

Kouluihin ja päiväkoteihin ruokaa valmistava Palmia Oy on tehnyt vakavia virheitä ruokajakelussaan, kertoo Yle. Ruoka-aineallergioista kärsivät lapset ovat saaneet Palmian virheiden vuoksi allergisia reaktioita ja Ylen tiedossa on kolme tapausta, joissa Palmian ruuasta saadun allergisen reaktion vuoksi on tarvittu ambulanssia.

Hengenvaaralliset tilanteet ovat sattuneet vuosina 2019 ja 2020. Yle kertoo, että Palmia on myöntänyt tapaukset.

Näiden lisäksi on sattunut useita lievempiä tapauksia, jossa ruoka-aineallergiasta kärsivälle on tarjottu hänelle sopimatonta ruokaa.

Kaksivuotias kaura-allergikko oli sairaalassa lähes viikon

Yhdessä tapauksessa kaksivuotiaalle kaura-allergiselle pojalle oli tarjottu kauraa sisältävää jugurttia ja poika oli tarvinnut suonensisäistä antibioottia selvitäkseen ruuan aiheuttamasta laaja-alaisesta infektiosta.

Poika oli joutunut viettämään sairaalassa eristyksissä lähes viikon.

Palmia myöntää toiminnassa tapahtuneen virheitä

Palmian mukaan ambulanssia vaatineissa tapauksissa on ollut kyse inhimillisistä virheistä.

– Prosessi on pyritty rakentamaan niin, että jos yksi ihminen tekee virheen, ruoka ei vielä päädy asiakkaalle. Eli virheitä täytyy tapahtua kaksi, ja näin on valitettavasti käynyt, kertoo Palmian liiketoimintajohtaja Pia Julin Ylelle.

Palmia valmistaa ja toimittaa ruokaa yli 160 koulu- ja päiväkotikohteeseen ja näiden lisäksi Palmialla on asiakkaanaan myös hoivakoteja, sairaaloita ja palvelukeskuksia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja