Mainos

Yle: Nuorten päihteidenkäytössä huolestuttava trendi: ”Sekaisin kuin seinäkellot”

Keskikaljaläträämisen sijaan nuoret käyttävät yhä useammin juhliessaan huumeita ja lääkkeitä, kertovat Ylen haastattelemat viranomaiset.

Poliisin mukaan yksi syy ilmiöön saattaa olla se, että muuta pään sekoittavaa tavaraa on alkoholia helpommin saatavilla nuorten parissa. Alkoholin myyntiä valvotaan kaupoissa tarkasti, joten moni käyttää esimerkiksi kannabista.

– Helpompaa kuin saada alkoholia kaupasta on saada jotain muuta. Kaupoissa ollaan nykyään tarkkoja, enkä tiedä, löytävätkö nuoret esimerkiksi hakijoita, ensihoitaja Sami Vire vahvistaa sanoo Ylelle.

Poliisi törmää takavarikoissaan keskioluen sijaan yhä useammin vahvaan viinaan, mutta myös sekakäyttö vaikuttaa olevan yhä yleisempää.

– Nuoret ovat yhä useammin sekaisin kuin seinäkellot, mutta eivät haise alkoholille. Kun tapauksia on selvitelty, on käynyt ilmi, että yleensä on käytetty huumausaineita tai impattu, komisario Pekka Kokkonen kertoo. 

Pillereitä viinan sekaan

Ylen haastattelema 17-poika kertoo, että kannabista on helposti saatavilla kaveripiirissä ja moni murskaa vahvoja lääkepillereitä alkoholin sekaan.

– Suurin osa perustelee pilveä sillä, että se on cool, amerikkalaista räppielämää. Pilvi on next level, ja kaikki jotka polttavat, myös juovat. Alaikäiset tytöt juovat usein valkoviiniä, ja pojat olutta. Ne, jotka juovat enemmän, eivät enää jaksa läträtä kaljalla, poika sanoo.

Tuleva viikonloppu on poliisille yksi vuoden vilkkaimmista, sillä koulujen päättyminen näkyy railakkaalla tavalla katukuvassa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.