Mainos

Yle: Nuorisosäätiön epäillään tukeneen Kiviniemeä ja Väyrystä

Poliisi epäilee, että Nuorisosäätiö on jakanut vaalitukea kolmelle keskustan nykyiselle ministerille. Ylen mukaan rahaa uskotaan päätyneen Mari Kiviniemelle, Paavo Väyryselle ja Juha Rehulalle.

Yle perustaa tietonsa Nuorisosäätiöön liittyvään esitutkinta-aineistoon, joka kattaa noin kymmenen viime vuotta. Entisistä keskustan ministereistä mainitaan Matti Vanhasen lisäksi Anneli Jäätteenmäki, Esko Aho, Liisa Hyssälä ja Tanja Karpela. Aineiston sisältöä avattiin tiistain Ajankohtaisessa kakkosessa.

Tukea epäillään annetun muun muassa tukiyhdistysten kautta. Uutistoimisto STT ei tavoittanut tiistaina Kiviniemeä, Väyrystä eikä Rehulaa. Kiviniemi kiisti esikuntansa välityksellä Ylelle, että olisi saanut tukea Nuorisosäätiöltä.

Poliisin tulkinnan mukaan poliittinen tuki oli vastoin Nuorisosäätiön omia sääntöjä ja osin myös vastoin säätiölakia. Vaalirahan ottaminen ei sen sijaan ole laitonta.

Iltalehden mukaan Nuorisosäätiö ja kahdeksan yksityishenkilöä ovat jättäneet Keskusrikospoliisille tutkintapyynnön esitutkintamateriaalia koskevasta vuodosta. Kaikki yksityishenkilöt toimivat tai ovat toimineet säätiön hallinnossa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.