Mainos

Yle: Niemelä sai potkut UPM:stä

Yleisradion talousuutisten mukaan UPM:n entinen toimitusjohtaja Juha Niemelä johti yhtiön hallitusta harhaan kartelliasioissa.

Metsäyhtiö UPM-Kymmenen toimitusjohtajan Juha Niemelän tammikuinen ero johtui kartellipaljastusten aiheuttamasta hallituksen luottamuspulasta, kertoo Yleisradion talousuutiset. Niemelä menetti UPM:n hallituksen tuen, kun selvisi, että yhtiö oli mukana useissa laittomissa kartelleissa.

Myös yhtiön koko johdon aiemmin tehty uudelleenjärjestely johtui kartellijutusta. Niemelä kertoi vuosien ajan yhtiön hallitukselle väärää tietoa järjestelyjen asiallisuudesta. Niemelä tai UPM-Kymmene eivät ole halunneet kommentoida asiaa.

Niemelä vakuutti omaa erohaluaan

Niemelä pyysi yllättäen eroa UPM:n toimitusjohtajan tehtävästä 29. tammikuuta. Yhtiön uutena toimitusjohtajana aloitti välittömästi varatoimitusjohtaja Jussi Pesonen. Metsäyhtiö sanoi tuolloin, että Niemelän eropäätös nopeuttaa joulukuussa aloitettua yhtiön uudelleen organisointia ja sukupolvenvaihdosta. Niemelä puolestaan vakuutti eropäivänään järjestetyssä tiedotustilaisuudessa, että hän lähtee yhtiöstä vapaaehtoisesti.

UPM-Kymmenen hallituksen puheenjohtaja Vesa Vainio ja Niemelä kiistivät, että hallituksen ja toimitusjohtajan välillä olisi ollut erimielisyyksiä. Niemelä toimi yhtiön johdossa UPM:n ja Kymmenen fuusiosta vuonna 1996 alkaen.

UPM-Kymmene paljasti kartelleihin liittyvät tietonsa viranomaisille haluttuaan vapautuksen mahdollisista sakoista. Yhtiö otti asiassa yhteyttä EU:n, USA:n ja Kanadan kilpailuviranomaisiin tämän vuoden alussa, ja viranomaiset lupasivat sille oma-aloitteisesta tutkinnan avustamisesta ehdollisen vapautuksen sakoista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.