Mainos

Yle-maksun takaisinveto vaalitemppu?

Nyt mietityttää Yle-maksun takaisinvedon syyt. Ehkä hieman yllättäen takaisinvedetty Yle-maksu on herättänyt paljon keskustelua MTV:n uutisten kommenteissa.

Yle-maksun voimaantuloa pidettiin lähes varmana. Mikäli maksu olisi toteutunut, se olisi ollut talouskohtainen maksu, tasamaksu jokaiselle taloudelle, ilman helpotuksia. Tämä oli maksun pöydältä vetäneelle viestintäministeri Suvi Lindenille liikaa.

- Kaavailtu yleisradiomaksu olisi ollut useille erityisryhmille epäoikeudenmukainen eikä siihen ole löydetty tarpeeksi oikeudenmukaista ja kaikille erityisryhmille soveltuvaa kompensaatiomallia, ministeri Lindén sanoo.

Yle-maksun tai mediamaksun takaisinveto on kommentoijien mielestä ehdottomasti oikea ja oikeudenmukainen ratkaisu.

- Ensimmäistä kertaa huomaan, että kansaa edustava henkilö kuuntelee kansalaisia. Voi kun vajaat pari sataa muuta edustajaa tajuaisi saman asian; kun kuuntelee kansaa, ja toimii kansan parhaaksi, tulee valituksi uudelleen. Ei tarvita vaalilupauksia, riittää että EDUSTAA kansaa koko toimikauden ajan. Vielä kun ne siellä Arkadianmäellä ymmärtäisivät, että Suomessa on huomattavasti enemmän alle 2000€ tienaavia kuin yli 3000€ tienaavia, ja politiikkaa tehtäisi sen tosiasian mukaisesti, kirjoittaa eräs kommentoija.

- Oikeudenmukaisuutta. Hyvä, että TV-maksu peritään veroista, mutta 190 euroa tuntuu ihan eri tavalla yksinäisen mummelin kukkarossa, kuin johtotason liikemiehen. TV-maksu pitäisi olla tulotasoon sidottu, toinen toteaa.

Mutta miksi?

Nyt mietityttääkin se, miksi päätös lykättiin seuraavalle vaalikaudelle. Seuraavat eduskuntavaalit ovat lähellä, ja tämän on arveltu liittyvän asiaan.

- Voi hyvät hyssyrät! Ensin ajetaan maksua kuin "käärmettä pyssyyn", ja nyt sitten, vaalien lähestyessä, kerätään irtopisteet kotiin. Kuvittelemmeko me, että tässä "takinkäännössä" olisi kysymys mistään ihmisten tasapuoliseen kohteluun pyrkimisestä? En usko. Vaalivankkurit vain on käännetty ojennukseen! toteaa eräs kommentoija.

- Populistinen veto kokoomukselta ennen vaaleja - Jykä ja kumppanit kerää pisteitä ja kansa uskoo ja kiittää. Reilun vuoden päästä hurjat mediamaksut niskaan, jos menestyvät vaaleissa, uskoo toinen.

- Linden ei perunut maksua vaan oli pakotettu siihen. Linden itse on maksun kannalla koska se on "oikeudenmukainen". Linden on myös tunnettu muista järjettömistä päätöksistä sekä korruptiohistoriastaan

Maksukortille koko kanava

Moni kommentoija toivoo myös Ylen kanavien siirtyvän maksukortille, näin kun nähtäisiin katselijoiden todellinen määrä - joka ei kommentoijien mielestä olisi suuri

- Maksukortille vaan, kaatuis koko yle saman tien, kirjoittaa yksi.

- Ainoa oikea ratkaisu yle:n rahoittamiseen on se että kanavat ostetaan maksukortilla. Ei todellakaan valtion budjetista, koska silloin ei ole tarvetta pitää ohjelmatarjonta mielenkiintoisena, kun raha kolahtaa helpolla pöytään, toteaa toinen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.