Yle: Maistuuko grillimakkara oudolta? Tästä se voi johtua

Yle Uutisten mukaan makkaravalmistajat päivittävät säännöllisesti grillimakkaroiden ja muiden ruokamakkaroiden reseptejä.

Jos lempimakkarassasi on outo maku, ei syy ole välttämättä makuaistissasi. Yle Uutisten mukaan balmistajat nimittäin muuntelevat välillä tuotteidensa reseptejä tiedottamatta asiasta kulutajille. Poutun toimitusjohtaja Pekka Kososen mukaan reseptit saattavat vaihtua esimerkiksi lainsäädännön tai kuluttajien mieltymysten vuoksi. Makkaroista saatetaan poistaa esimerkiksi lisäaineita tai nykytrendin mukaisesti kasvattaa lihapitoisuutta.

– Pyrimme kuitenkin tekemään muutokset niin, etteivät ne vaikuttaisi tuotteen makuun, Kosonen toteaa Yle Uutisille.

Yle Uutisten haastatteleman Lihatiedotuksen toiminnanjohtaja Riitta Stirkkisen mukaan suomalaiset valitsevat makkaransa ennen kaikkea hinnan perusteella. Lihapitoisuus on vasta neljänneksi tärkein valintakriteeri.

A-luokan makkaroille lisäaikaa

A-luokan makkaramerkintöjen piti poistua EU-lainsäädäntömuutoksen myötä makkarapaketeista 1.7.2013 lähtien. Lihatiedotuksen mukaan A-luokan makkaroita saa kuitenkin myydä vielä vuoden ajan, sillä viime vuoden heinäkuussa voimaan astuneelle asetukselle saatiin vuoden siirtymäaikaa varastossa olevien pakkausten käyttämiseksi. Siirtymäaika päättyy 1.7.2014. A-luokan makkarassa lihaa ja lihaan verrattavia aineita on oltava vähintään 63 prosenttia.

Makkaroita saa tehdä samalla koostumuksella myös siirtymäajan jälkeenkin, sillä EU:ssa makkaran koostumuksesta ei ole annettu erityisiä määräyksiä. Myös siirtymäajan päättymisen jälkeen makkaran valmistusaineet ja lihapitoisuus on kerrottava pakkauksessa.

Lähde: Yle, Lihatiedotus

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja