Mainos

Yle lopettamassa Radiomafian

Yleisradio on lopettamassa yhden Suomen suurimmista nuorisomedioista, Radiomafian.

Ylen mielestä Radiomafialla on liian vähän kuuntelijoita. Mafian tilalle halutaan kanava, joka kiinnostaisi nykyistä nuorempaa väkeä.

Yleisradio järjestelee kaikki radiokanavansa uuteen uskoon vuoden vaihteessa, ja vain Radio Suomi säilyy lähes ennallaan. Kaikkien nykyisten kanavien profiilia kehitetään ja kohderyhmiä tarkennetaan, koska Yle profiloi tammikuussa 2003 analogista tarjontaansa uudelleen.

Radiojohtaja Seppo Härkösen mukaan kysymyksessä on pääasiassa mittava sisäisten toimintatapojen uudistus. Jatkossa kanavarajat ylittävät osaamiskeskukset ovat vastuussa ohjemien tuottamisesta. Kanavat puolestaan toimivat ohjelmien jakeluteinä.

Kohderyhmänä kaksikymppiset

Uuden nuorisoradion kohderyhmä on Mafiaa nuorempi. Yleisradio tahtoo pyydystää noin kaksikymppisiä kuuntelijoita, eli samaa kohderyhmää kuin KissFM ja Radio NRJ:kin.

-Toivoisin, että se valtion omistama yhtiö tarjoisi jotain sellaista, mitä kaupalliset ei tarjoa. Sehän lukee myös heidän lupaehdoissaan, Radio NRJ:n ohjelmajohtaja Kari Laakso totesi Nelosen uutisille.

Härkönen vakuuttaa, että Yle tekee jatkossakin erilaista radiota kuin kyseiset kilpailijat tekevät. -Kuuntelijaluvut eivät sinällään ole keskeisin mittari. Seuraamme mieluummin sitä, kuinka tyytyväisiä kuuntelijat ovat. Vaikka Mafiaan ollaan aika tyytyväisiä, meidän täytyy nähdä tilanne kokonaisuutena.

Vielä kesäkuussa Yle julkisti tiedotteen, jonka mukaan Radiomafia jatkaa nuorille suunnattuna, uutuuksia etsivänä ja löytävänä, populaarikulttuuria ja -musiikkia esittävänä kanavana. Saman tiedotteen mukaan Radio Suomi säilyy lähes ennallaan, joskin alueellisten lähetysten osuus kasvaa. Lisäksi Radio Ylen Ykkönen jatkaa ohjelmaradiona, joka rakentuu syvemmille uutis- ja asiaohjelmille sekä kulttuurille, taiteelle ja klassiselle musiikille. Kanavien nimet saattavat vielä muuttua.

Kesäkuussa Yle totesi, että nuorten aikuisten elämänpiiriä käsittelevä radiokanava jatkaa edelleen digitaalisena kanavana. Radio Peili jatkaa puheohjelmien erityispalveluna. Muita erityispalveluja välitetään muun muassa Internetin kautta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.