Mainos

Yle:lle jatkosopimus MM-kiekosta

Jääkiekon MM-kisojen televisiointioikeudet säilyvät vuoteen 2003 saakka Suomessa Yleisradiolla. Ylen tv-sopimus ulottui ensi vuoden MM-kisoihin - jatkosopimus sveitsiläisen CWL Telesportin kanssa venytti näkyvyyttä kolmen MM-turnauksen verran.

MM-kisojen oikeudet omistavan sveitsiläisyrityksen ja Ylen sopimuksen arvo on noin 15,5 miljoonaa Sveitsin frangia eli n. 58 miljoonaa markkaa.

Ylen ja CWL:n sopimukseen sisältyvät myös oikeudet miesten ja naisten käsipallon EM-kisoista vuosina 2000-2002. Samaan hintaan Yle saa näyttää mahdollisesti näyttää Suomen jalkapallomaajoukkueen vierasotteluita vuoden 2002 MM- ja 2004 EM-karsinnoissa.

-CWL:llä on sopimus jo nyt esimerkiksi Romanian, Belgian, San Marinon, Israelin sekä joidenkin entisen Neuvostoliiton alueen valtioiden kanssa. Jos Suomi pelaa näiden kanssa samassa karsintalohkossa, saamme näyttää vierasottelut, Ylen tv-urheilun päällikkö Markku Vainikka kertoi.

Yle esittelee ylpeänä tv-urheilun kirjoaan jääkiekon MM-turnaussopimuksen ohella. Yhtiöllä on yli 20 isoa turnausta tai kilpailutapahtumaa listoillaan. Kimaltelevan kruunun suurin tähti on sopimus kesäolympialaisista - se kantaa vuoteen 2008 asti.

-Se on myös arvokkain sopimuksistamme. Sydneyn (vuosi 2000) sopimusarvo on noin 30 miljoonaa markkaa, Vainikka laski.

Lisää tulossa?

Ylen johtajat Heikki Seppälä ja Markku Vainikka myönsivät, että yhtiö harkitsee ja myös neuvottelee urheilutarjonnan laajentamisesta. Kilpailussa on pysyttävä mukana.

-Julkisuudessakin on ollut hyvin esillä, että formula 1 -luokan tv-sopimus umpeutuu (Suomessa MTV 3:lla) ensi kauden jälkeen, Vainikka myönsi yhden kiinnostuksen kohteen.

Yle on kuulolla myös saadakseen enemmän jalkapalloa ohjelmistoonsa. Lähiajan aikatauluihin liittyvät neuvottelut mm. Englannin 1. divisioonasta, vuoden 2002 MM-kisoista ja 2004 EM-kisoista. Myös tv-oikeuksien takia kimurantteja mm. Saksan, Espanjan ja Italian sarjojen ottelujen lähetysmahdollisuuksia kartoitetaan.

-Ennakkoon on tiedossa, että ainakin 2004 EM-jalkapallon hinnassa tulee olemaan iso hyppy (korotus), Vainikka mietti.

Jalkapallon vuoden 2002 MM-kisojen tv-oikeuksista on tehty vasta kaksi sopimusta. Espanjalainen digitaalitekniikkaa käyttävä kanava maksoi oman maan kattavista oikeuksista 150 miljoonaa dollaria (n. 890 Mmk) ja brasilialainen yhtiö 250 miljoonaa dollaria (n. 1,5 miljardia mk).

Tiistaina ilmestyneen ruotsalaisen sanomalehti Dagens Nyheterin mukaan MM-kisat maksaisivat Pohjoismaille yhteensä n. 600 miljoonaa markkaa.

Urheilukanavan tulo kestää

Suomessa on keskusteltu paljon digitaalitekniikan tuomista mahdollisuuksista ja mahdollisesta urheilun keskittämistä. Heikki Seppälän mukaan Yle kehittää tarjontaansa yleisönsä mukaan - analoginen tekniikka on vielä määräävässä asemassa. Urheilukanavan syntykään ei koita vielä huomenna.

-Se on hyvin teoreettista. Meidän säännöstöissäkin mainitaan tasapuolinen tarjonta, Seppälä ennakoi vastauksessaan, ettei urheilukanava syntyne kovin nopeasti. -Sopimusteknisestikään se ei olisi mutkatonta. Sopimusten toinen osapuoli on usein edellyttänyt, että kilpailu tai tapahtuma esitetään nk. pääkanavalla, Vainikka muistutti.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.