Yle: Lastentarhanopettajan kerrotaan osallistuneen myös itse lapsen potkimiseen

Porilaisessa päiväkodissa sattui tällä viikolla tilanne, jossa lastentarhanopettaja kehotti muita lapsia potkimaan viisivuotista tyttöä, kertovat Iltalehti ja Ilta-Sanomat 

Porin varhaiskasvatuksen aluejohtaja Vesa Harell kertoi Ylelle, että hänen tietojensa mukaan myös lastentarhanopettajan kerrotaan osallistuneen itse potkimiseen.

Lehtien mukaan viisivuotias oli ensin potkaissut toista lasta. Sen jälkeen lastentarhanopettaja oli pannut potkaisseen lapsen keskelle piiriä ja kehottanut muita lapsia potkimaan tätä.

Harell kommentoi lehdille, että tilanteen piti olla opetuksellinen, mutta se meni pieleen eikä ole millään tavalla hyväksyttävä. Harellin mukaan tyttöä ei potkittu kovaa vaan lähinnä tökittiin. STT ei tavoittanut Harellia eikä varhaiskasvatuksesta vastaavan Porin sivistyskeskuksen johtoa.

Harell kertoi Iltalehdelle, että lastentarhanopettaja jatkaa työssään. Kaupungin edustajat kuulevat häntä ensi viikolla.

– Sanktio on tässä vaiheessa varoitus, joka voi myös johtaa irtisanomiseen.

Lounais-Suomen poliisista kerrottiin illalla STT:lle, ettei tapaukseen liittyen ole kirjattu ilmoituksia, eikä poliisi ole aloittanut tapauksesta tutkintaa.

Lue myös:

    Uusimmat