Mainos

YLE: Kyrö esitteli aineita veljelleen

Kari-Pekka Kyrön veli on vahvistanut poliisille kuulusteluissa, että Kyröllä oli hallussaan kasvuhormonia syksyllä 1999, kertoo Yle. Kyrö esitteli aineita veljelleen huoltoasemalla Kittilässä.

Hiihtoliiton palveluksessa valmentajana toiminut Kyrö oli pyytänyt veljeään tapaamiseen, jossa Oloksen leirillä ollut ex-valmentaja halusi tietää, ovatko aineet aitoja. Veli harrasti tuolloin voimailulajeja ja oli saanut tietoja erilaisista lääkeaineista.

— Autossaan veljeni näytti minulle noin kymmentä lasiampullia ja saman verran niin sanottuja lakenula-pulloja. Lasiampullit olivat täynnä nestettä. Ymmärtääkseni itse lääkeaine on kuiva-ainetta, jota säilytetään lakenula-pulloissa, Kari-Pekka Kyrön veli kertoi kuulusteluissa.

— Tunnistin lakenulapulloissa säilytettävät aineet etiketin perusteella ranskalaisiksi Humatrope-nimisiksi lääkkeiksi. Tiesin entuudestaan, että kyseessä oli kasvuhormonivalmiste.

— Totesin veljelleni saman tien lääkkeet nähtyäni, että mitä paskaa sinä mukanasi kuljettelet?. Tämän totesin siitä syystä, että ampullit ja lakenulapullot vaikuttivat jotenkin epämääräisiltä ulkoisesti. Olin ymmärtänyt, että ainakin osa urheilupiireissä liikkuvista tuotteista on väärennettyjä.

Ilmoitettuaan veljelleen, että pullot olivat epämääräisen oloisia, Kyrön veli jatkoi matkaansa Rovaniemelle ja hiihtovalmentaja kohti Oloksen leiriä.

(MTV3)

Katso Jari Porttilan juttu:

Lisää doping-aiheesta:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.