Mainos

Yläkouluihin aloitetaan kondomikampanja pitkän tauon jälkeen

Yläkouluissa aloitetaan valtakunnallinen kondomikampanja, joka on suurin vuosikymmeniin.

Väestöliiton ja THL:n Kumita. Kun on sen aika -kampanjassa kondomista pyritään tekemään nuorille esine, joka on aina mukana kännykän ja lompakon tavoin. Nuoret voivat myös ladata kampanjan nimeä kantavan applikaation älypuhelimiinsa ja pelata netissä Kumimania-nimistä peliä.

Asiantuntijalääkäri Miila Halonen Väestöliitosta ei löydä suoraa vastausta, miksi nuorten seksivalistus käytännössä lakkasi vuosikymmenen ajaksi. Hän pitää mahdollisena, että netin käytön kasvu sai viranomaiset hämilleen.

– Onko ajateltu, että koska tietoa on valtavasti saatavilla, valistukselle ei ole sijaa? Asiahan on päinvastoin: Vaikka tietoa on tarjolla, sen pitää olla relevantisti suodatettua. Esimerkiksi nettipornon tarjoamat kapeat mallit seksistä näkyvät nuorissa selvästi suorituspaineina.

Väestöliiton mukaan puolet suomalaisnuorista on kokenut ensimmäisen yhdyntänsä noin 17 vuoden ikään mennessä. Alle parikymppisten seksitautien määrä on pysynyt viime vuodet käytännössä samalla tasolla. Yleisin tauti on yhä klamydia.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.