Mainos

Ylähuulet kutisevat jälleen marraskuussa

On taas se aika vuodesta, kun usean lähipiiristäsi löytyvän miehen nenän ja ylähuulen välisellä alueella tapahtuu erikoisia asioita.

Kyse on huomenna alkavasta ja neljättä kertaa Suomessa järjestettävästä hyväntekeväisyyskampanja Movemberista, jonka ideana on yksinkertaisuudessaan saada miehet kasvattamaan marraskuussa viiksiä. Samalla heidän tulisi hankkia karvaprojektilleen sponsoreita.

Haasteen voi ottaa vastaan joko yksin tai ympärilleen kasaaman joukkueen jäsenenä. Samalla saa selvitettyä miten hyvin viikset omaan naamaan istuvat. Ja tämä on ainoa mahdollisuus kokeilla räkäjarrujen kasvattamista niin, että asian voi jotenkuten järkevästi vaimolleen, tyttöystävälleen tai äidilleen selittää.

Viiksisänki sopii vain harvoille. Tästä syystä kampanjassa mukana olevat herättävät hämmennystä ja saavat aikaan lukuisia spontaaneja keskusteluja. Huomion herättäminen onkin rahallisen tuoton lisäksi kampanjan tarkoitus, sillä sen halutaan lisäävän tietoisuutta miesten terveydestä.

Australiasta vuonna 2003 liikkeelle lähtenyt Movember on kerännyt hyväntekeväisyyteen maailmanlaajuisesti jo noin 230 miljoonaa euroa. Suomessa kampanja keräsi viime vuonna Syöpäsäätiön Eturauhassyöpärahastolle lähes 100 000 euroa. Rahalle ja sen mahdollistamalle tutkimustyölle on tarvetta, sillä eturauhasen syöpä on yleisin syöpä Suomessa. Siihen sairastuu vuosittain lähes 4 700 miestä.

Movember-kampanja järjestetään tänä vuonna jo yli 20 maassa.

Kampanjaan rekisteröitymisen ja lahjoitusten tekemisen voi hoitaa osoitteessa fi.movember.com.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.