Mainos

Yksityisten vanhusten palvelutalojen vertailu vaikeaa

Yksityisten ylläpitämien vanhusten palvelutalojen hinnoittelu on hyvin kirjavaa, paljastuu Kuluttajaviraston ja lääninhallitusten tekemästä vertailusta.

Esimerkiksi asuntojen kokonaisvuokrat vaihtelivat runsaan 140 euron ja yli 1 500 euron välillä.

Lisäksi vaihtelee myös se, mitä samalla nimellä tarjottu palvelu sisältää.

Tämä tekee palvelutalojen keskinäisen vertailun hyvin vaikeaksi, sanoo Kuluttajaviraston erikoissuunnittelija Marja Nygren

- Hinnoittelu on niin sekavaa, että vertailu on todella vaikeaa. Eri palvelutalot saattavat käyttää samoja nimikkeitä joistakin palveluista, mutta niiden sisältö saattaa olla hyvin erilainen, Nygren sanoo MTV:n uutisten haastattelussa.

Osa palvelutaloista hinnoittelee kunkin palvelun, kuten pyykinpesun tai siivouksen, erikseen, kun taas osa sisällyttää palveluja esimerkiksi vuokrakustannuksiin.

Kuluttajavirasto muistuttaa, että vertailussa ei kannata tuijottaa pelkästään hintaa, vaan on selvitettävä tarkkaan, mitä mihinkin hintaan sisältyy. Erityisen tärkeää on selvittää, miten toimitaan, jos palvelujen tarve myöhemmin muuttuu.

Kiistojen ratkoja riippuu sopimuksen luonteesta. Jos on kyseessä palvelutalo, jonka kanssa kunnalla on ostopalvelusopimus, asiakas voi tehdä muistutuksen tai kantelun kunnalle tai lääninhallitukselle. Kokonaan itse hoitonsa maksava puolestaan voi kääntyä kuluttajaneuvonnan tai kuluttajariitalautakunnan puoleen.

Selvityksessä oli mukana 66 palvelutaloa 24 paikkakunnalla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.