Mainos

Yksityistä bensantuontia Suomeen

Kotkalainen yrittäjä aikoo aloittaa bensantuonnin maahan. Polttonesteiden tuonti on aina näihin päivin saakka ollut valtakunnallisten öljy-yhtiöiden heiniä.

Reilun hehtaarin alueelle valmistuu viisi säiliötä, joihin mahtuu 11 miljoonaa litraa polttonesteitä. Jo loppuvuodesta öljytankkereista pumpataan ensimmäiset tuontierät säiliöihin.
-No, kaikki maantiepolttoaineet, bensiinit ja keskitisleet, johon kuuluu polttoöljyt ja dieselit, listaa yrittäjä Risto Rämä tuotteita.
-Kun yli 30 vuotta on ollu niinkun isojen öljy-yhtiöiden torpparina, niin nyt kun on mahdollisuus tehdä niinkun tämmöstä hommaa, niin siitä pikkuhiljaa kypsyi tämmönen ajatus, että kokeillaanpas tästä itse ja ollaan niinkun oman onnemme seppä, maan ensimmäinen yksityisen öljyterminaalin vetäjä perustelee.

Oma kilpailuresepti

Tuontimaita Risto Rämä ei vielä paljasta, mutta suurten öljy-yhtiöiden hallitsemilla öljymarkkinoilla hän aikoo pärjätä hintakilpailussa omalla reseptillään:
-No, näin kun itse tehdään kovasti töitä ja pienet kustannukset, niin uskon, että hyvin pärjätään isojen organisaatioiden puristuksessa.
Maassamme myytävä bensiini on 90-prosenttisesti Nesteen jalostamaa. Valtakunnallisista ketjuista Shell, Esso, Teboil ja Jet tuovat loppusiivun ulkomailta. Osa näiden ketjujen bensasta tulee Nesteeltä. Öljyalan keskusliiton mukaan valmiin bensiinin päätuontimaita olivat tammi-kesäkuussa Ruotsi ja Belgia.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.