Mainos

Yksityissairaalat tavoittelevat uusia asiakkaita

Yksityiset sairaalapalvelut ovat kasvussa. Lisää asiakkaita tavoitellaan muun muassa hoitotakuun vauhdittamasta jonojen purkutyöstä.

Kuopiossa on pian kymmenen yksityistä leikkaussalia. Elokuussa avatun sairaala Mehiläisen uudenuutukaisissa tiloissa on jo leikattu parikymmentä potilasta. Vuodenvaihteessa Suomen Terveystalo avaa oman sairaalansa aivan lähellä.

Kilpailu yksityissairaaloiden välillä on kovaa, mutta julkinen sektori halutaan nähdä pikemminkin yhteistyötahona.

- Ainakin Kuopiossa niin julkisella sektorilla on anestesialääkäreistä pulaa ja se johtaa sitten tiettyihin ongelmiin sillä puolella ja voi olla järkevää sitten tehdä jonkinlaista yhteistyötä, vastaava lääkäri Pekka Miettinen Kuopion Mehiläisestä kertoo.

Valtakunnalliset ketjut, Mehiläinen ja Suomen Terveystalo, odottavat liikevaihdon kasvua lähivuosilta. Uusia asiakkaita tulee, kun tapaturmavakuutusten hoitoketjut avautuvat kilpailulle, ja kun hoitotakuun myötä julkiseen jonoon ei pääse yhtä helposti kuin ennen.

Kunnille on pian tulossa tarjouksia myös leikkausjonojen purkamisesta. Julkisella puolella lisätarjontaa pidetään tervetulleena. Ongelmia tulee siitä, että suuri osa yksityisten sairaaloiden lääkäreistä hoitaa myös julkista virkaa.

- He hakevat meiltä eläke-edut, lomaedut, ja koulutusedut jotka eivät rasita sitten tämän yksityisen sairaalan palveluhintoja, johtaja Matti Pulkkinen Pohjois-Savon sairaanhoitopiiristä kertoo.

Pulkkisen mielestä lääkärien palkkoja kannattaisi korottaa, jotta julkiset ja yksityiset työt pystyttäisiin pitämään eri käsissä.

- Lähden siitä, että tuottavuus sairaaloissa nousisi jos kokonaan sitouduttaisiin siihen julkiseen työnantajaan, Pulkkinen perustelee.

Lääkärit taas katsovat että jokaisen on saatava tehdä niin pitkää päivää kuin itse haluaa.

- Sehän on sopimuksilla järjestettävissä, että lääkärit eivät kilpaile itsensä kanssa tai laitosten kanssa. En minä näkisi siinä ristiriitaa, Pekka Miettinen väittää.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.